Пиріг з манго
(покроковий рецепт з фото)
Шалено простий у приготуванні, але дуже смачний пиріг з манго - це відмінний десерт до чаю або кави, який і наситить, і настрій своєю барвистістю підніме.
З власного досвіду можу сказати, що пиріг з манго, приготований за цим рецептом з фото, найкраще подавати до столу абсолютно холодним - тобто, готовий пиріг ставимо в холодильник на пару годин, а тільки потім подаємо. Добре йде до чаю і кави. Виходить не надто солодким, а трішечки навіть кисленьким - манго все-таки.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Манго - 1/2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Мед - 4 чайних ложки
- Жирні вершки - 125 мілілітрів
За допомогою блендера збиваємо до однорідного стану борошно, вершкове масло, сіль і одне яйце.
Тісто кладемо в форму для випікання, наколюємо за допомогою вилки і на 1 годину ставимо в морозилку.
Манго подрібнюємо в пюре разом з цукром.
Додаємо до манго мед і яйця, що залишилися. Збиваємо до однорідності.
Дістаємо з морозилки корж, випікаємо його (без начинки) 10 хвилин при 170 градусах. Потім дістаємо корж і поливаємо його сумішшю фруктовою сумішшю, в яку попередньо додані жирні вершки. Випікаємо ще 30 хвилин при 170 градусах.
Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного!