Пиріг з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг - це універсальна випічка, оскільки її можна зробити з будь-якого тесту і додати абсолютно несподівану начинку. Тому таке блюдо не може набриднути. Обов'язково спробуйте і мій рецепт.
У своїй інструкції я хотіла розповісти, як приготувати пиріг з курячої печінки на кефірі. Холодець тісто робиться дуже просто. Начинка ситна і досить соковита. Печінку можна замінити на будь-який фарш, вийде не менш смачно. Блюдо відмінно урізноманітнює ваш звичний раціон на кожен день.
- Куряча печінка - 400 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Зробіть тісто. Збийте кефір зі сметаною, маслом і яйцем. Потім додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіль. Тісто перемішайте.
Лук з морквою очистіть і промийте. Лук подрібніть, а моркву натріть. Обсмажте овочі в олії до м'якості, а потім охолодити. Печінка відваріть до готовності і охолодіть.
На дно форми для випічки влийте трохи масла і посипте муку. Влийте половину тіста. Викладіть печінку шматочками. Посоліть її і поперчіть.
Зверху викладіть зажарку і залийте її тістом.
Запікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Смачного!