Пиріг з куркою з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Вже дуже давно в Росії подавали такі пироги в трактирах. Пироги близькі до кулеб'яки. Кулеб'яки бувають не тільки рибні, але і м'ясні. Так ось спробуйте цей пиріг з куркою з дріжджового тіста!
Пиріг дуже смачний. Ароматні пироги залучають всіх домашніх на кухню ще до того, як майстерна господиня дістане блюдо з духовки. З даної кількості тесту і продуктів у мене вийшло 2 таких пирога.
- Дріжджове тісто - 400 грам (здобне)
- Курка - 400 грам (відварна)
- Твердий сир - 150 грам
- Зелень - 1 пучок
- Вершкове масло - 50 грам
- Жовток - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
Для приготування пирога візьміть дріжджове здобне тісто. Можна його приготувати вдома самому.
Тісто розділи 2 частини. Одну частину розкачайте в пласт.
Індичку і зелень потрібно нарізати дрібненько.
Додайте сир і натерте на тертці твердий заморожене масло.
Тісто перенесіть на пергамент для випічки. На середину тесту викладіть начинку.
Зробіть надрізи по краях тесту. З'єднайте краю.
Отримаємо ось такий великий пиріг у формі човники.
Готовий пиріг змастіть збитим яйцем. Розігрійте духовку. Перенесіть пиріг з папером для випічки на деко. Випікайте його в духовці при 180 градусах близько 15 хвилин.
Пиріг наріжте і подавайте до столу.
Пиріг наріжте і подавайте до столу.
Смачного!