Рецепт Пиріг з кислого молока фото

Пиріг з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко , Кисле молоко
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги , Кисле
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо у вас зіпсувався молоко, це ще не привід одразу його виливати. Рекомендую приготувати простий пиріг з кислого молока до чаю або кави: ви не пошкодуєте!

Опис приготування:

Якщо у вас було домашнє або навіть магазинне молоко Жирненький, яке зіпсувалося, дочекайтеся, коли воно стане справжнісіньким кефіром. Приблизно 3, 2 % жирності вийде. Для приготування пирога з кислого молока зовсім не обов'язково додавати оцет, з ним тісто буде пишніше, але і соди теж цілком достатньо. Ви також можете покласти в пиріг якусь начинку.

  • Цукор - 200 грам
  • Кисле молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 250 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор ванільний - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Оцет 9 % - 1 Чайна ложка
пиріг з кислого молока - фото крок 1
Вершкове масло використовуйте розм'якшене. Воно повинно розтертися з половиною цукру.
пиріг з кислого молока - фото крок 2
До перетерті маслу влийте стакан молока.
пиріг з кислого молока - фото крок 3
Додайте одне яйце і решту цукру. Додайте соду з оцтом. Тепер перемішайте все до стану рідкої сметани.
пиріг з кислого молока - фото крок 4
Всипте в масу просіяне борошно. Перемішайте ретельно, щоб тісто було без грудочок. Воно буде трохи густіше сметани. Одним словом - досить рідким. У форму його потрібно буде виливати. Попередньо змастіть її рослинним маслом і присипте трошки борошном.
пиріг з кислого молока - фото крок 5
Випікайте пиріг з кислого молока в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40-50.
Готовий пиріг з кислого молока можете присипати цукровою пудрою перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти