Пиріг з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Це напевно один з найсмачніших пирогів на світлі, тому що саме він пахне чимось особливо домашнім і рідним. Думаю, що це запах дитинства і їжі приготовленої бабусею.
Так, так, саме пироги завжди у нас асоціюються з домашньої або скоріше навіть з сільською кухнею. Але нам не обов'язково використовувати сільську піч, тому що ми легко можемо приготувати пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах. Що, нам доведеться докласти трохи зусиль, але, повірте мені, це пишність смаку коштує витрачених сил. Якщо ви хочете зробити справжній сюрприз своїй родині або гостям, я пропоную вам рецепт пирога з капустою і яйцем з фото.
- Капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки(+1 жовток для змазування)
- Вершки 10-20% - 100 мілілітрів
- Тісто готове (дріжджове) - 0, 5 кілограма
- Зелень - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

Нарізаємо капусту і трохи обварюються її в каструлі, буквально 3 хвилини. Потім перекладаємо на розігріту сковороду і додаємо невелику кількість соняшникової олії. Обсмажуємо кілька хвилин і додаємо до капусти нарізану на крупній тертці моркву. Всі разом обсмажуємо протягом 5 хвилин, солимо і перчимо, при бажанні можна додати інші спеції на ваш розсуд.

У обсмажені овочі вливаємо вершки, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо їх 5-7 хвилин на маленькому вогні.

Знімаємо сковороду з вогню і кладемо в неї подрібнені зварені яйця і нарізану зелень.

Все ретельно перемішуємо і тепер, коли наша начинка готова, можемо приступати до тесту.

Поділяємо тісто на дві рівні частини і кожну гарненько розгортаємо качалкою.

Форми для випічки змащуємо масло і кладемо в неї одну пластинку тесту так, щоб у нас утворилися невеликі бортики.

Рівномірно розподіляємо по всьому периметру начинку.

Закриваємо начинку другою пластиною з тіста.

Я завжди намагаюся прикрашати пироги, і це раз не став винятком. Ви так само можете вдатися до своєї уяви, це не так складно.

Змочуємо сердечка з внутрішньої сторони і приклеюємо їх на пиріг.

На пів години залишаємо пиріг в теплому місці, так як того вимагає дріжджове тісто і потім змащуємо його яєчним жовтком змішаним з столовою ложкою молока.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї наш пиріг приблизно на 25 хвилин. Час кажу приблизне, тому що вам все одно доведеться перевіряти готовність тесту зубочисткою.