Пиріг з білим шоколадом на День Валентина
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, як приготувати пиріг з білим шоколадом на День Валентина, прикрашений нутелою (або розтопленим темним шоколадом) і маленькими печеньки. Гарний і легкий пиріг, думаю, вам сподобається.
Замішуючи тісто, можете замінити 1 ст.Л. Muky з 1 ст.Л. Какао-порошку, тоді тісто вийде шоколадним і буде красиво контрастувати з білим шоколадом. Рецепт розрахований на форму, діаметром 28 см, або можна приготувати 2 невеликих пирога. Готовий пиріг зберігається 3 дня в закритому контейнері в холодильнику.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 155 грам(125 г - в тісто і 30 г - для начинки)
- Цукор - 125 грам
- Яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Цедра апельсина - За смаком (або ванілін)
- Шоколад білий - 400 грам
- Nutella - За смаком (для прикраси)
1. У мисці або на обробній дошці перетріть руками кубики холодного вершкового масла з просіяного борошном, поки не вийде борошняна крихта.
2. Зробіть «гірку», в центр покладіть цукор, жовтки, ціле яйце і апельсинову цедру або ванілін.
3. Замісити однорідне, гладке тісто, оберніть в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Холодне тісто розкачати на поверхні, присипаної борошном, в пласт товщиною 0, 5-0, 7 см.
5. Форму для випічки змастіть маслом, посипте борошном, надлишки борошна струсіть. Покладіть в форму шар тіста, оформите бортики, підставу наколи виделкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.
6. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах (з конвекцією) близько 15-20 хвилин. Із залишків тіста виріжте кілька маленьких сердечок і випікайте їх 5 хвилин.
7. Поки печеться пиріг, розтопіть на водяній бані білий шоколад разом з вершковим маслом.
8. На остигле підставу пирога викладіть і розрівняйте білий шоколад.
9. Прикрасьте пиріг з білим шоколадом, нутелою і маленькими сердечками.