Рецепт Пиріг з безе фото

Пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Яйця
Веганські страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Для приготування цього пирога вам навіть не доведеться замішувати тісто. Його основу становить пісочне печиво, яке просто необхідно перетворити в крихту і змішати з вершковим маслом.

Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить дуже ніжним. Якщо у вас під рукою не виявилося лаймов, то їх можна замінити звичайними лимонами або апельсинами. Слід уважно стежити, щоб безе не пригоріло на останньому етапі. Хочете дізнатися, як приготувати пиріг з безе? Тоді прочитайте цей рецепт.

  • Пісочне печиво - 175 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Молоко згущене - 400 мілілітрів
  • Вапно - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор тростинний - 50 грам
  • Розпушувач тіста - 1 щіпка
пиріг з безе - фото крок 1
Будь-яке пісочне печиво перетворите руками або за допомогою блендера в дрібну крихту. Потім змішайте його з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу викладіть у форму для запікання, зробивши підстава для майбутнього пирога.
пиріг з безе - фото крок 2
Відокремте жовтки від білків. Викладіть жовтки в скляну миску, влийте до них банку згущеного молока і за допомогою міксера перетворите інгредієнти в однорідну масу.
пиріг з безе - фото крок 3
Лайми вимийте, зніміть з них цедру. Додайте її в миску з яєчною сумішшю. Видавіть сік з цитрусів і також влийте його в миску. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
пиріг з безе - фото крок 4
Вилийте масу в форму для запікання і поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку. Запікайте пиріг двадцять п'ять хвилин.
пиріг з безе - фото крок 5
Охолодіть сирі курячі білки. Потім додайте до них щіпку солі і розпушувач. Збивайте білки міксером на максимальній швидкості, поступово всипаючи цукор, поки не утворюються міцні піки.
пиріг з безе - фото крок 6
Перекладіть збиті білки в кондитерський мішок. Після того як пиріг охолоне, заповніть його поверхню збитими білками. Потім поставте пиріг знову в духовку, розігріту до двохсот тридцяти градусів, і запікайте дві-три хвилини.

Схожі рецепти