Рецепт Пиріг з безе фото

Пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Яйця
Веганські страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для приготування цього пирога вам навіть не доведеться замішувати тісто. Його основу становить пісочне печиво, яке просто необхідно перетворити в крихту і змішати з вершковим маслом.

Опис приготування:

Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить дуже ніжним. Якщо у вас під рукою не виявилося лаймов, то їх можна замінити звичайними лимонами або апельсинами. Слід уважно стежити, щоб безе не пригоріло на останньому етапі. Хочете дізнатися, як приготувати пиріг з безе? Тоді прочитайте цей рецепт.

  • Пісочне печиво - 175 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Молоко згущене - 400 мілілітрів
  • Вапно - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор тростинний - 50 грам
  • Розпушувач тіста - 1 щіпка
пиріг з безе - фото крок 1
Будь-яке пісочне печиво перетворите руками або за допомогою блендера в дрібну крихту. Потім змішайте його з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу викладіть у форму для запікання, зробивши підстава для майбутнього пирога.
пиріг з безе - фото крок 2
Відокремте жовтки від білків. Викладіть жовтки в скляну миску, влийте до них банку згущеного молока і за допомогою міксера перетворите інгредієнти в однорідну масу.
пиріг з безе - фото крок 3
Лайми вимийте, зніміть з них цедру. Додайте її в миску з яєчною сумішшю. Видавіть сік з цитрусів і також влийте його в миску. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
пиріг з безе - фото крок 4
Вилийте масу в форму для запікання і поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку. Запікайте пиріг двадцять п'ять хвилин.
пиріг з безе - фото крок 5
Охолодіть сирі курячі білки. Потім додайте до них щіпку солі і розпушувач. Збивайте білки міксером на максимальній швидкості, поступово всипаючи цукор, поки не утворюються міцні піки.
пиріг з безе - фото крок 6
Перекладіть збиті білки в кондитерський мішок. Після того як пиріг охолоне, заповніть його поверхню збитими білками. Потім поставте пиріг знову в духовку, розігріту до двохсот тридцяти градусів, і запікайте дві-три хвилини.

Схожі рецепти