Персиковий джем
(покроковий рецепт з фото)
Ніжніше джему навіть придумати складно! Він як дитяче пюре: в міру густий і солодкий, у нього приємний колір і аромат. Дивіться рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати персиковий джем у себе на кухні!
Можна зустріти рецепти джему з персиків з додаванням цитрусових, проти апельсинів нічого не маю, а ось з лимона не раджу варити. У персиках досить і своїх кислот, а якщо покласти цукру не багато, то джем НЕ буде нудотним. Але якщо хочете додати половинку лимона, тоді цукор збільшуйте сміливо в двоє, інакше варення буде кислуватим. Колір і густота джему, як і вихід готового ласощі, багато в чому залежить від сорту і вологи, яку набрали персики. Дивіться, як я варю джем з домашніх персиків, і пробуйте! хай щастить!
- Персик - 1 кілограм
- Цукор - 300 грам

Отже, підготуйте персики і цукор. На кожен кілограм персиків знадобиться стакан з гіркою цукру, вага персиків з кісточками.

Закип'ятіть літр води в глибокій каструлі, поряд приготуйте каструлю з крижаною водою. Персики занурюйте партіями спочатку в окріп, а через хвилину в крижану воду. Це допоможе швидко і легко зняти з ним шкірку. Видаліть кісточки.

Складіть персики в каструлю і поставте на повільний вогонь. Варіть 20-30 хвилин до м'якості фруктів. Воду лити не потрібно! Персики пустять досить соку. Перемішуйте їх періодичні дерев'яною лопаткою.

Ось через 20 хвилин мої персики дали стільки соку. Зніміть з вогню каструлю. В допомогою погружного блендера пюріруйте масу.

До персиковому пюре додайте відразу весь цукор, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть джем з моменту закипання ще 20-25 хвилин. Кришкою накривати не потрібно.

Джем готовий!

Гарячий джем розлийте по стерильним баночках і закрутіть стерильними кришками. Накрийте теплою ковдрою і залиште на добу. Після чого можна прибрати джем в прохолодне місце для постійного зберігання.