Перевернутий ананасовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 55 хв.
Так як я фанат домашньої солодкої випічки, то моя фантазія в цій сфері безмежна. Не боюсь піти на експеримент, дайте мені тільки хорошу інструкцію. Якщо ви такі ж, то читайте уважно рецепт!
Опис приготування:
Подивіться, як приготувати перевернутий ананасовий кекс. Така ідея, що спочатку ми викладемо шар з фруктів, заллємо його тестом, а при подачі нижня красива частина виявиться зверху. Крім незвичайного зовнішнього вигляду, у вас вийде соковита м'яка текстура, а саме створення вироби відніме у вас мінімум сил.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Цукор білий - 200 грам
- Кисле молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Коктейльна вишня - 13 штук
- Цукор коричневий світлий - 45 грам
- Цукор коричневий темний - 45 грам
- Ананас консервований кільцями - 7 штук
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Розплавте половину масла. Змастіть їм дно круглої форми для випічки.
2. Потім розсипте грудочками коричневий цукор.
3. Далі викладіть ананас кільцями, а в порожні місця - половинки Вишеньок.
4. Тепер зробіть тісто. Перемішайте соду з борошном, сіллю і білим цукром. Потім влийте кисле молоко, масло, що залишилося (попередньо розтопіть) і яйця. Ще раз перемішайте.
5. Після цього влийте тісто на ананаси і розрівняйте його.
6. Запікайте кекс 35 хвилин в духовці при 180 градусах. Остудіть його 10 хвилин, потім переверніть, витягнувши з форми, і подавайте. Приємного чаювання!