Перемячі
(покроковий рецепт з фото)
Ці симпатичні пиріжки досить часто плутають з їх більш популярними і поширеними братами - беляшами, ну а я пропоную просто приготувати перемячі і самим вирішити, наскільки вони схожі.
Татарська кухня багата різними стравами з тіста з м'ясною начинкою, і це рецепт приготування перемячі один з кращих, на мій погляд. Так як я взагалі дуже люблю такі речі, то ці симпатичні пиріжки стали для мене справжньою знахідкою, адже приготувати їх досить просто, ну а смак у них суперський. Повірте, такий смакоти ви ще ніколи не пробували, адже це блюдо не продається на кожному кроці. А ось приготувати перемячі в домашніх уязика може будь-який, для цього не потрібно ніяких спеціальних навичок, тільки бажання смачно поїсти і трохи часу.
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Вода кип'ячена - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - в тісто, 0, 5 в начинку)
- Фарш м'ясний - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Масло рослинне - 450-500 мілілітрів (для смаження)
У глибокий посуд насипаємо дріжджі і вливаємо теплу воду (30-35 градусів), перемішуємо. Тепер поступово всипаємо 3 столові ложки борошна, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною, посипаємо її шаром борошна (0, 5 см) і ставимо в тепло на годину. Коли опара збільшиться в об'ємі, а потім почне осідати, значить, вона готова.
Далі приступаємо до тесту, просіюємо борошно і змішуємо її з розпушувачем. В іншу миску розбиваємо яйце, додаємо молоко і ложку солі, перемішуємо до однорідного стану.
У приготовлену суміш додаємо опару і перемішуємо. Переливаємо все в каструлю і починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто. Коли заважати ложкою стане важко, перекладаємо тісто на стіл, присипаний борошном, і продовжуємо замішувати вручну. Готове тісто знову перекладаємо в каструлю, накриваємо її рушником і ставимо в тепло на годину. Після закінчення часу тісто необхідно гарненько обмять і знову прибрати в тепло на годинку.
Поки тісто підходить, ми займемося начинкою. Готовий фарш викладаємо в миску, додаємо подрібнену цибулю, солимо і перчимо його, перемішуємо все.
Коли тісто вже точно буде готово, ми приступаємо безпосередньо до ліплення перемячі. Від тесту відриваємо шматочки розміром з невелике яблуко і формуємо з них кульки. Викладаємо їх на рівну поверхню на відстані один від одного, накриваємо їх рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Тепер беремо в руки одну кульку і трохи приминає його. У центр цієї коржі кладемо 1, 5 чайних ложки начинки.
Далі ми як би вдавлюємо начинку в корж, а краї її скручуємо по колу, щоб вийшла "сборочкі", в центрі повинно залишитися невеликий отвір. Те ж саме робимо з іншими кульками з тіста. Потім знову ставимо перемячі на 20 міну на розшарування під рушник.
У сковороду з високими бортами наливаємо рослинне масло. Коли воно вже гарненько нагріється, викладаємо в нього перімячі отвором вниз. Смажимо з кожного боку до золотистої рум'яної скоринки. Ну а потім насолоджуємося відмінним смаком цих ласощів. Смачного!