Перець маринований
(покроковий рецепт з фото)
Приготування цього перцю не займе у вас багато часу, але він стане відмінним варіантом гарніру взимку, коли свіжих перчиком НЕ буде під рукою. Таке блюдо можна подавати і як закуску, це смачно.
Це дуже простий рецепт приготування неймовірно смачною закуски на зиму! Такий перець дуже зручно заготовити з осені на зиму, так як саме в холодну погоду так хочеться хрусткого, соковитого і пружного перчика! Такий перець можна подавати як гарнір або як закуску на святковий стіл. Обов'язково спробуйте приготувати такий перчик, коли настане сезон овочів, тоді він вийде ще смачніше!
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Оцет 9% - 150 грам
- Оцет яблучний - 150 грам
- Гвоздика - За смаком
- Хрін - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Перець гіркий - За смаком
- Перець духмяний - 10-14 штук
1. Для початку підготуйте перці. Для цього розріжте їх на дві частини і очистіть від насіння.
2. Приготуйте маринад. Для цього в невелику каструлю додайте сіль, цукор, наріжте часник і хрін з допомогою Овочечистка або ножа. Додайте запашний перець, гвоздику і гострий перець (можна свіжий або горошком).
3. Залийте маринад оцтом (9% і яблучним). Додайте рослинне масло і поставте на вогонь. Коли маринад закипить, вилийте його в каструлю з перцем. Зверху покладіть тарілку і розмістіть невеликий вантаж. Поставте перець на повільний вогонь на 20 хвилин, помішуючи його кожні 5 хвилин.
4. Рідина через деякий час досягне країв тарілки. Викладіть перець в заздалегідь простерилізовані банки (я стерилізують окропом).
5. Для надійності прокип'ятіть банки на повільному вогні в каструлі з гарячою водою протягом 30 хвилин, поклавши на дно каструлі рушник. Смачного!