Рецепт Перець маринований фото

Перець маринований
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація, Маринування

Приготування цього перцю не займе у вас багато часу, але він стане відмінним варіантом гарніру взимку, коли свіжих перчиком НЕ буде під рукою. Таке блюдо можна подавати і як закуску, це смачно.

Це дуже простий рецепт приготування неймовірно смачною закуски на зиму! Такий перець дуже зручно заготовити з осені на зиму, так як саме в холодну погоду так хочеться хрусткого, соковитого і пружного перчика! Такий перець можна подавати як гарнір або як закуску на святковий стіл. Обов'язково спробуйте приготувати такий перчик, коли настане сезон овочів, тоді він вийде ще смачніше!

  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Оцет 9% - 150 грам
  • Оцет яблучний - 150 грам
  • Гвоздика - За смаком
  • Хрін - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець гіркий - За смаком
  • Перець духмяний - 10-14 штук
перець маринований - фото крок 1
1. Для початку підготуйте перці. Для цього розріжте їх на дві частини і очистіть від насіння.
перець маринований - фото крок 2
2. Приготуйте маринад. Для цього в невелику каструлю додайте сіль, цукор, наріжте часник і хрін з допомогою Овочечистка або ножа. Додайте запашний перець, гвоздику і гострий перець (можна свіжий або горошком).
перець маринований - фото крок 3
3. Залийте маринад оцтом (9% і яблучним). Додайте рослинне масло і поставте на вогонь. Коли маринад закипить, вилийте його в каструлю з перцем. Зверху покладіть тарілку і розмістіть невеликий вантаж. Поставте перець на повільний вогонь на 20 хвилин, помішуючи його кожні 5 хвилин.
перець маринований - фото крок 4
4. Рідина через деякий час досягне країв тарілки. Викладіть перець в заздалегідь простерилізовані банки (я стерилізують окропом).
перець маринований - фото крок 5
5. Для надійності прокип'ятіть банки на повільному вогні в каструлі з гарячою водою протягом 30 хвилин, поклавши на дно каструлі рушник. Смачного!

Схожі рецепти