Пельмені з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами оригінальною ідеєю, як приготувати пельмені з сьомгою. Рецепт стосуватиметься приготування саме начинки. Ароматні, в міру жирні і дуже соковиті виходять пельмені!
Рекомендую рецепт приготування пельменів з сьомгою доповнити нежирної білої рибою, а також відварною яйцем. У чистому вигляді червона риба може бути жірновато, та й з точки зору економії такий варіант начинки буде краще. Варити пельмені можна як у воді, так і в рибному бульйоні, наприклад. Але я люблю їх смажити.
- Сьомга - 700-900 грам (приблизно; філе)
- Luk-salotų - 2-3 штук (пера)
- Імбир - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Часник - 1 зубчик (подрібнений)
- Перець чилі - 1 штука
- Тісто для пельменів - 450-600 грам (приблизно)
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Мірі - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Вапно - 1/4 штуки (сік)
1. Тісто для пельменів можете використовувати своє улюблене або покупне. Покупне зручно тим, що вже нарізано шматочками. Нам знадобиться 30-40 шматочків покупного. Рибу очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Перекладіть рибу в глибоку ємність. До неї влийте соєвий і рибний соуси, мирин і сік лайма. Додайте подрібнені цибулю-шалот і часник. Також додайте чилі. Перемішайте.
2. На порційний гурток тесту викладіть приблизно чайну ложку начинки.
3. Добре защипніть краю тесту. Готові пельмені викладайте на папір для випічки, щоб вони не прилипли до поверхні.
4. Я люблю такі пельмені обсмажувати на сковороді. Смажу їх, перевертаючи, з обох сторін до рум'яної. Якщо боїтеся, що вони не доготувати, влийте в сковороду невелику кількість води.
5. Смачного!