Печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 25-30
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Дуже м'яке і ніжне, ароматне і неймовірно смачне, та ще й просте в приготуванні - все це про класичний рецепт печива зі сметаною. Це відмінний варіант домашньої випічки без зайвого клопоту.
Опис приготування:
Це дуже простий рецепт печива зі сметаною, який при бажанні можна доповнити родзинками або прикрасити айсінгом, наприклад. Така випічка відмінно зберігається і залишається м'якою навіть через кілька днів. Перед подачею на стіл печиво можна присипати цукровою пудрою.
- Борошно - 600 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Борошно потрібно з'єднати з розпушувачем і сіллю, а потім просіяти.
2. Яйця з'єднати з цукром і збити, щоб цукор як слід розчинився.
3. В рецепт приготування печива зі сметаною найкраще використовувати густу і жирну сметану. Якщо під рукою немає ванільного екстракту можна взяти ванільний цукор, наприклад.
4. Сметану з'єднати з ванільним екстрактом і як слід збити. Потім поступово ввести яйця з цукром і продовжувати збивати.
5. У кілька прийомів додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Накрити його харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 1-2 годину.
6. Викласти тісто на присипану борошном поверхню і розкачати.
7. За допомогою виїмок вирізати печиво будь-якої форми.
8. Деко застелити пергаментом і викласти печиво. Надіслати лист в розігріту духовку.
9. Випікається таке печиво зі сметаною в домашніх умовах всього 12-15 хвилин. Як тільки воно трохи збільшилася в розмірі, вже можна перевірити готовність зубочисткою.