Печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже м'яке і ніжне, ароматне і неймовірно смачне, та ще й просте в приготуванні - все це про класичний рецепт печива зі сметаною. Це відмінний варіант домашньої випічки без зайвого клопоту.
Це дуже простий рецепт печива зі сметаною, який при бажанні можна доповнити родзинками або прикрасити айсінгом, наприклад. Така випічка відмінно зберігається і залишається м'якою навіть через кілька днів. Перед подачею на стіл печиво можна присипати цукровою пудрою.
- Борошно - 600 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Борошно потрібно з'єднати з розпушувачем і сіллю, а потім просіяти.
2. Яйця з'єднати з цукром і збити, щоб цукор як слід розчинився.
3. В рецепт приготування печива зі сметаною найкраще використовувати густу і жирну сметану. Якщо під рукою немає ванільного екстракту можна взяти ванільний цукор, наприклад.
4. Сметану з'єднати з ванільним екстрактом і як слід збити. Потім поступово ввести яйця з цукром і продовжувати збивати.
5. У кілька прийомів додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Накрити його харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 1-2 годину.
6. Викласти тісто на присипану борошном поверхню і розкачати.
7. За допомогою виїмок вирізати печиво будь-якої форми.
8. Деко застелити пергаментом і викласти печиво. Надіслати лист в розігріту духовку.
9. Випікається таке печиво зі сметаною в домашніх умовах всього 12-15 хвилин. Як тільки воно трохи збільшилася в розмірі, вже можна перевірити готовність зубочисткою.