Вівсяне печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяне печиво зі сметаною відрізняється особливою ніжністю. Відразу після запікання воно буде хрустким, а через деякий час стане м'яким і розсипчастим. Воно довго залишається свіжим, НЕ čerstveâ.
Вівсяне печиво не тільки смачне, але і дуже корисне. Ця прекрасна альтернатива тістечком і цукеркам, які ви подаєте до столу разом з чаєм або кавою. Також такі печива відмінно підійдуть в якості перекусу на природі або в шкільній їдальні. Про те, як приготувати вівсяне печиво зі сметаною, читайте тут.
- Крем - 150 мілілітрів
- Цукор - 85 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Пластівці вівсяні - 150 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
У миску всипте цукровий пісок. Краще віддавати перевагу коричневому. Дайте маслу постояти при кімнатній температурі і помістіть його до цукру. Розітріть до білка обидва інгредієнта.
У цю ж миску вбийте сире куряче яйце, додайте сметану і мед. Якщо мед зацукрувався, то розтопіть його на водяній або паровій бані, щоб він був рідким. Гарненько збийте всі інгредієнти в мисці.
Вівсяні пластівці подрібніть. Це можна зробити за допомогою кавомолки або блендера. Вони повинні бути дуже дрібними, але в борошно їх перетворювати теж не треба. Всипте мелені пластівці в миску і перемішайте інгредієнти.
Двічі просійте борошно через сито і з'єднайте з содою. Замість соди можна використовувати розпушувач. Гасити соду годі було, так як в тесті є сметана. Додавайте порціями борошно з содою до решти інгредієнтів і замісити тісто.
Деко рясно змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом для запікання. Ложкою викладайте на нього тісто, формуючи печиво. Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів і випікайте в ній печиво десять-п'ятнадцять хвилин до рум'яної скоринки. Готове печиво остудіть і подавайте до столу.