Печиво «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дивно просте, але надзвичайно красиве печиво"Зебра" в домашніх умовах приготувати може кожен, навіть початківець кулінар. Зовнішній вигляд чудово поєднується з приємним смаком.
Опис приготування:
Якщо ви втомилися від звичайної домашньої випічки, тоді візьміть на замітку рецепт приготування печива"Зебра" . Неординарна ідея і просте виконання - це запорука смачного десерту для всієї родини.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 щіпка
1. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукром і збити до однорідної маси. Кількість цукру залежить від того, який солодощі печиво ви хочете отримати. До маслу вбити яйце і продовжувати збивати.
2. Розділити масло приблизно навпіл. Борошно просіяти з розпушувачем. Половину борошно додати в масло і замісити тісто. Воно повинно вийти м'яким і не липнути до рук. При бажанні рецепт приготування печива"Зебра" можна доповнити дрібкою ваніліну або кориці.
3. Другу частину масла з'єднати з борошном і всипати просіяне какао. Замісити шоколадне тісто. Тепер обидві кульки можна загорнути в харчову плівку і відправити на деякий час в холодильник.
4. Приблизно через 35-45 хвилин можна знову приступати до роботи. Пласт тесту треба розкачати (не надто тонко) квадрат. Зверху викласти шоколадне тісто, раскатанное таким же чином. Розрізати навпіл і скласти половинки один на одного. Потім можна знову розрізати, щоб печиво було вище. У підсумку вийде високий смугастий корж.
5. Духовку потрібно заздалегідь розігріти, а деко застелити пергаментом. Гострим ножем відрізати невеликі шматочки і викладати на деко. Перед тим, що відправляти в духовку, печиво"Зебра" в домашніх умовах можна присипати какао або цукровою пудрою.
6. Випікається печиво досить швидко. Десь через 12-15 хвилин можна сміливо діставати його, трохи остудити і подавати до чаю.