Печиво з варенням і крихтою
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з варенням і крихтою - це печиво, покрите шаром крихти з тіста і всередині з джемово начинкою. Така випічка добре зберігається і чудово смакує з чаєм.
Всього одну годину і на вашому столі чудове печиво з варенням. Його родзинка в тому, що воно готується з крихтою з тіста. Варення можна використовувати будь-який на ваш смак. До приходу гостей або просто до полуденка - таке печиво з варенням і крихтою в домашніх умовах буде відмінним рішенням.
- Борошно - 2 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Сік або лимонний - 100 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Варення - За смаком

1. Для приготування тіста нам знадобиться невеликий набір продуктів. Тісто пісочне, готується традиційним способом і швидко випікається.

2. Насипаємо в миску борошно, додаємо сік, розм'якшений маргарин, цукор і ванілін (за смаком і при бажанні). Замішуємо тісто. Маргарин можна розім'яти виделкою, а можна його натерти на тертці.

3. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Поділяємо його на дві частини і відправляємо в холодильник на півгодини.

4. Потім розгортаємо перший пласт і викладаємо його у форму для запікання, після чого змащуємо варенням.

5. Зверху посипаємо тертим крихтою з другої половини тіста. Відправляємо в добре розігріту духовку на 30-35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

6. Даємо печінкою трохи охолонути, після чого нарізаємо його на частини. Форму печива вибирайте самі: вони можуть бути довгасті, прямокутні або квадратні.