Смачне печиво з шоколадною крихтою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати смачне печиво з шоколадною крихтою, дуже ароматне і солодке печиво, яке сміливо можна назвати одним з кращих страв до чашечки чаю або кави.
Шоколад - досить універсальний продукт, який можна використовувати як самостійний десерт і як добавка до різного роду випічці. Наприклад, можна приготувати печиво з шоколадною крихтою, дуже смачне, ароматне і тане в роті. Таке печиво найкраще підходить до чаювання або легкому полуденка, так як шоколад дає необхідну енергію і заряд позитиву. Раджу вам використовувати шоколад з високим вмістом какао-продуктів, щоб печиво вийшло більш смачним.
- Борошно - 140 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 10 грам
- Сода - 1 грам
- Розпушувач - 4 грами
- Сіль - 1, 5 грами
- Шоколад чорний - 100 грам (від 70% какао)
- Куряче яйце - 1 штука
1. Просіяне борошно з'єднайте з крохмалем, розпушувачем, содою і сіллю. Чорний шоколад наріжте невеликими шматочками. Дуже м'яке вершкове масло ретельно розітріть з цукром і ванільним цукром протягом 1-2 хвилин.
2. Додайте яйце кімнатної температури і змішайте в однорідну густу масу. З'єднайте з борошняної сумішшю і лопаткою замісити тісто.
3. На завершення додайте шоколад і ретельно перемішайте лопаткою, щоб шматочки рівномірно розподілилися. Накрийте тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 1 час.
4. За допомогою ложки для морозива сформуйте печиво і викладіть його на папері для випічки на значній відстані один від одного. Надішліть печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин.
5. Готове печиво остудіть на решітці. Смачного!