Печиво з майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, у кожної господині є свій улюблений рецепт швидкого і смачного печива, яке можна спекти до чаю або до раптового приходу гостей, і один з таких - як приготувати печиво з майонезу.
Весь процес приготування не займе більше 20-30 хвилин, а в результаті виходить смачна і розсипчасте печиво. Набір продуктів для таких ласощів простий і доступний, і швидше за все всі інгредієнти можна без проблем знайти в холодильнику будь-якої господині. Відмінність цього рецепта в тому, що тісто виходить густої консистенції, а не тугим.
- Майонез - 250 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 щіпка
1. У миску кладу майонез, вбиваю до нього одне куряче яйце.
2. Всипаю цукровий пісок і збиваю все до отримання однорідної маси.
3. Потім додаю невелику щіпку соди і порційно ввожу заздалегідь просіяне борошно.
4. Гарненько перемішую вручну або міксером до отримання густої і однорідної суміші, це і буде нашим тестом.
5. Деко обов'язково застеляють папером для випічки, ложкою викладаю на деко невеликі порції тіста, надаючи їм потрібну форму.
6. Відправляю деко в розігрітий до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готові печеньки перекладаю на тарілку і подаю до столу.