Печиво в вафельниці
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне і м'яке, ароматне і дуже смачне печиво в вафельниці в домашніх умовах зробити може практично кожен, особливо з цим докладним покроковим рецептом з фотографіями.
Цей рецепт приготування печива в вафельниці досить простий, а ось результат дивовижний. Сметану можна замінити майонезом, на смак це не вплине істотно. Головна перевага такого печива в тому, що воно відмінно зберігається, залишаючись м'яким.
- Крем - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Маргарин - 150 грам
- Цукор - 200-250 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Борошно - 400-450 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. У глибокій мисці з'єднати яйця з цукром і збити.
2. В процесі по троху додавати сметану, продовжуючи збивати.
3. Розтопити маргарин (в рецепт приготування печива в вафельниці можна використовувати також вершкове масло), остудити трохи і влити в тісто.
4. Борошно просіяти з крохмалем, сіллю, содою і ваніліном. Всипати в кілька етапів, продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки.
5. Кількість борошна може варіюватися, так що всипати її краще невеликими порціями.
6. Тісто не повинно бути крутим, скоріше в міру густим.
7. Вафельницю змастити маслом за допомогою пензлика і викласти невелику кількість тіста.
8. Ось і весь рецепт приготування печива в вафельниці. Залишилося тільки обсмажити його на плиті (якщо вафельница неелектричних) приблизно по парі хвилин з кожного боку.