Рецепт Картопляні деруни в вафельниці фото

Картопляні деруни в вафельниці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 40 хв.

Сьогодні поділюся з вами, як приготувати деруни в вафельниці! Це також смачно і ситно, як зі сковороди. Але як мені здається, менш клопітно і до того ж незвичайно. Зі сметанкою - просто казка!

Опис приготування:

У картопляну масу можете додати будь-які спеції або трави. З одного крупного картоплі виходить приблизно одна порція маси для вафельниці, тому розраховуйте кількість на свою сім'ю і готуйте. Дуже смачно!

  • Картопля - 3 штуки (великий)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Борошно пшеничне - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цибуля зелена - 1 пучок (невеликий)
  • Петрушка або кріп - 1 пучок (невеликий)
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для змазування вафельниці)
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 2
Картопля очистіть і натріть на крупній тертці. Часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес.
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 3
Додайте рубану зелень, Пристрасть і вода. Ретельно все перемішайте і посоліть за смаком.
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 4
Вафельницу нагрейте. За допомогою силіконової кисті змащуйте рослинним маслом перед кожним дерунів. Викладіть картопляну масу на всю поверхню і готуйте як звичайні вафлі - по індикатору.
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 5
Dranik готовий! За бажанням можете підсмажити більше або менше!
картопляні деруни в вафельниці - фото крок 6
Подавайте зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!

Схожі рецепти