Печиво «Tviks»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається балувати себе і близьких домашніми солодощами, то поспішаю запропонувати вам на замітку нескладний рецепт печива за мотивами відомого батончика. Неймовірно смачно і апетитно. Раджу!
Хочете розповім, як приготувати печиво "твікс"? Насправді зробити його в домашніх умовах зовсім нескладно. При бажанні, до речі, можна основу відразу нарізати тонкими смужками, а кожну покрити шоколадом, щоб вийшло зовсім як в оригіналі. Але мені здається, що і в такому варіанті виходить дуже здорово! натуральна солодкість, в складі якої ви впевнені, - запорука успіху відмінного десерту для дорослих і дітей.
- Вершкове масло - 110 грам
- Борошно - 220 грам
- Цукор - 50 грам (тісто)
- Кукурудзяний сироп - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 чайних ложки (карамель)
- Цукор - 3/4 склянки (карамель)
- Вершки - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Шоколад - 200 грам
1. Розм'якшене вершкове масло розітріть з цукром і борошном до однорідності. Викладіть тісто у жароміцних форму.
2. Розрівняйте, щоб вийшов рівний корж. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 15-20 хвилин до рум'яності.
3. Цукор і кукурудзяний сироп відправте в каструлі на вогонь. На повільному вогні млоїте, поки цукор повністю не розтане. Колір повинен бути, як у меду - насичено карамельним.
4. Додайте вершкове масло.
5. Після додайте дрібку солі, ванільний екстракт і вершки. Перемішайте, як тільки карамель стане повністю однорідною, знімайте її з вогню. Дайте охолонути трохи.
6. Вилийте карамель на корж, розрівняйте і залиште хвилин на 20-30, щоб вона застигла трохи.
7. На паровій бані або в мікрохвильовій печі розтопіть шоколад. Вилийте його на карамель.
8. Razrovnyayte шоколад, все остудіть трохи і приберіть в холодильник.
9. Коли шоколад добре застигне, можна нарізати десерт порційними шматочками і подавати до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!