Рецепт Печиво на кислому молоці фото

Печиво на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кисле молоко
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Якщо у вас залишилося молоко і воно скисло, не поспішайте його викидати. Приготуйте печиво! Печиво виходить в міру солодким, тому за смаком посипте його цукровою пудрою або покрийте глазур'ю.

Опис приготування:

У тісто на кислому молоці додається манка, в якості додаткового розпушувача. Манку слід замочити в Кисляк на кілька хвилин до набухання. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якшилися при кімнатній температурі. Докладний рецепт, як приготувати печиво на кислому молоці, Дивіться нижче.


  • Молоко кисле - 150 мілілітрів
  • Крупа манна - 1/2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам (розм'якшене)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 90 грам
  • Борошно - 300-350 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
печиво на кислому молоці - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти.
печиво на кислому молоці - фото крок 2
2. Манку з'єднайте з кислим молоком, дайте їй набрякнути. Яйця збийте з цукром за допомогою віночка.
печиво на кислому молоці - фото крок 3
3. Додайте розм'якшене вершкове масло, набухшую манку, соду, перемішайте.
печиво на кислому молоці - фото крок 4
4. Додайте 3/4 борошна, перемішайте, замісіть дуже м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. При необхідності додайте решту борошна.
печиво на кислому молоці - фото крок 5
5. Тісто розділи 2 частини. Робочу поверхню присипте борошном, розкачайте тісто в пласт 0, 7 - 1 см. Розкотите занадто тонко, печиво при випічці стане твердим. Постинаєте печиво за допомогою формочок.
печиво на кислому молоці - фото крок 6
6. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
печиво на кислому молоці - фото крок 7
7. Посипте гаряче печиво цукровою пудрою, остудіть. Зберігайте готове печиво в закритій ємності. Приємного чаювання!

Схожі рецепти