Печиво на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося молоко і воно скисло, не поспішайте його викидати. Приготуйте печиво! Печиво виходить в міру солодким, тому за смаком посипте його цукровою пудрою або покрийте глазур'ю.
У тісто на кислому молоці додається манка, в якості додаткового розпушувача. Манку слід замочити в Кисляк на кілька хвилин до набухання. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якшилися при кімнатній температурі. Докладний рецепт, як приготувати печиво на кислому молоці, Дивіться нижче.
- Молоко кисле - 150 мілілітрів
- Крупа манна - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам (розм'якшене)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 90 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки

1. Підготуйте необхідні продукти.

2. Манку з'єднайте з кислим молоком, дайте їй набрякнути. Яйця збийте з цукром за допомогою віночка.

3. Додайте розм'якшене вершкове масло, набухшую манку, соду, перемішайте.

4. Додайте 3/4 борошна, перемішайте, замісіть дуже м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. При необхідності додайте решту борошна.

5. Тісто розділи 2 частини. Робочу поверхню присипте борошном, розкачайте тісто в пласт 0, 7 - 1 см. Розкотите занадто тонко, печиво при випічці стане твердим. Постинаєте печиво за допомогою формочок.

6. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.

7. Посипте гаряче печиво цукровою пудрою, остудіть. Зберігайте готове печиво в закритій ємності. Приємного чаювання!