Печиво «бантики»
(покроковий рецепт з фото)
Легке печиво з повітряного тіста можна приготувати на полуденок до чаю або кави. Готується дуже просто, а в підсумку - дуже смачне і солодке печиво гарної форми! Дивіться рецепт печива "бантики" .
Таке печиво мені подобається готувати тому, що не треба включати духовку і випікати його. Хоча, по бажанню, з подібного тесту можна і приготувати печиво в духовці: виходить дещо інша текстура, більш розсипчаста. А смажене воно схоже на хмиз чимось. Дивіться, як приготувати печиво "бантики", дуже просте і смачне!
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Екстракт ванільний - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження )
Спочатку просійте 225 грам борошна, додайте розпушувач і сіль, добре перемішайте.
Розтопити масло вершкове (це можна зробити в каструльці або в мікрохвильовій печі). Розтопленого масла дайте охолонути.
Одне яйце розділіть на білок і жовток (білок знадобиться трохи пізніше, а жовток можете на свій розсуд використовувати для приготування іншої страви).
Збийте два повних яйця з водою, додайте ванільний екстракт і остигле масло вершкове, перемішайте гарненько.
Збийте два повних яйця з водою, додайте ванільний екстракт і остигле масло вершкове, перемішайте гарненько.
Поступово додайте борошняну суміш в яйця, розмішуючи лопаткою або віночком.
Тісто виходить липким.
Досипьте залишилися 75 грам борошна і руками замісити тісто.
Готове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт.
Розріжте на смужки.
Смужки під бантики виходять 3 з 6 см.
Візьміть білок, відставлений раніше, і змастіть центр, потім загорніть краю всередину, сформувавши бантик.
Візьміть білок, відставлений раніше, і змастіть центр, потім загорніть краю всередину, сформувавши бантик.
Розігрійте сковороду, налийте олії так, щоб бантики в них могли плавати. Викладайте печиво і обсмажуйте кілька хвилин до рум'яного кольору, поки бантики злегка не збільшаться.
Акуратно викладайте печиво на паперові рушник, щоб скло зайве масло.
Потім можете посипати випічку цукровою пудрою.
Потім можете посипати випічку цукровою пудрою.
Ось такі симпатичні печива "бантики" вийшли! Приємного чаювання!