Рецепт Печінка з грибами в сметані фото

Печінка з грибами в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичина, Печінка, Яловича печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

На жаль, печінка не всі люблять. Але ж вона містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. При цьому жиру в ній міститься всього 2-3%. Тому боятися за свою фігуру не треба.

Кількість порцій: 6
  • Печінка яловича - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Печериці консервовані, банку - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
печінка з грибами в сметані - фото крок 1
1. Очистити печінку від плівки і проток і нарізати невеликими шматочками. Залити підготовлену печінку молоком на 2-3 годину. Замочений в молоці, печінку буде більш м'якою і ніжною.
печінка з грибами в сметані - фото крок 2
2. Сир натерти на тертці. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. В окремій мисці перемішати муку з сіллю і перцем. Шматочки печінки добре обваляти в борошні. Завдяки цій процедурі з печінки не витече сік. Розігріти масло і на сильному вогні швидко обсмажуємо печінку. Як тільки печінку трохи зарум'яниться, відразу прибрати її з вогню.
печінка з грибами в сметані - фото крок 3
3. Посмажити на сковорідці цибулю і додати туди різані гриби. Загасити їх 5 хвилин.
печінка з грибами в сметані - фото крок 4
4. У сковорідку з грибами покласти печінку, вилити сметану. Все перемішати.
печінка з грибами в сметані - фото крок 5
5. Зверху посипати страву тертим сиром. Закрити кришку сковороди і томити до готовності. Якщо зі шматочків печінки не виділяється кров, блюдо готово. На гарнір до печінки можна подати рис або картопля. Прикрасити блюдо зеленню.

Схожі рецепти