Печінка з грибами в сметані
(покроковий рецепт з фото)
На жаль, печінка не всі люблять. Але ж вона містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. При цьому жиру в ній міститься всього 2-3%. Тому боятися за свою фігуру не треба.
Кількість порцій: 6
- Печінка яловича - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Печериці консервовані, банку - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1. Очистити печінку від плівки і проток і нарізати невеликими шматочками. Залити підготовлену печінку молоком на 2-3 годину. Замочений в молоці, печінку буде більш м'якою і ніжною.
2. Сир натерти на тертці. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. В окремій мисці перемішати муку з сіллю і перцем. Шматочки печінки добре обваляти в борошні. Завдяки цій процедурі з печінки не витече сік. Розігріти масло і на сильному вогні швидко обсмажуємо печінку. Як тільки печінку трохи зарум'яниться, відразу прибрати її з вогню.
3. Посмажити на сковорідці цибулю і додати туди різані гриби. Загасити їх 5 хвилин.
4. У сковорідку з грибами покласти печінку, вилити сметану. Все перемішати.
5. Зверху посипати страву тертим сиром. Закрити кришку сковороди і томити до готовності. Якщо зі шматочків печінки не виділяється кров, блюдо готово. На гарнір до печінки можна подати рис або картопля. Прикрасити блюдо зеленню.