Печінка яловича з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Яловича печінка дуже корисна для організму, але приготувати її вирішується не кожен, адже в ній багато жив, тому її потрібно вимочувати. Розповідаю про те, як приготувати печінку яловичу з овочами.
Щоб печінка була ніжна і м'яка, без характерного запаху, її потрібно вимочити. Деякі використовують оцтовий розчин або молоко. З печінкою добре поєднуються будь-які овочі, тому мені абсолютно незрозуміло, чому використовують тільки цибулю. Зробіть блюдо в глибокій сковороді або за допомогою казанка.
- Яловича печінка - 450 грам
- Молоко - 2 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Перець - 2 штуки (різнокольоровий)
- Картопля - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Sushenaya гірчиця - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 1/3 склянки
1
Вимийте печінку, витріть серветками і очистіть від жив, потім наріжте тонкими шматочками.
2
Викладіть печінку в миску і залийте молоком, залиште на півгодини.
3
В іншій мисці змішайте борошно, з сіллю, перцем, паприкою і сушеної гірчицею.
4
Очистіть цибулю, картопля і перець, потім наріжте тонкими скибочками цибулю з перцем, а картоплю наріжте кубиками.
5
Розігрійте сковороду з товстим дном, налийте пару ложок рослинного масла і викладіть овочі, готуйте їх 15-25 хвилин.
6
Дістаньте печінку з молока, кожен шматочок з двох сторін запаніруйте в борошняної суміші.
7
Перекладіть овочі зі сковороди в миску, потім поверніть її на вогонь, розігрійте з вершковим маслом і викладіть печінку.
8
Обсмажуйте з кожного боку близько 1, 5-2 хвилин до утворення красивою скоринки, потім перекладіть в тарілку.
9
Поверніть сковороду на вогонь, додайте бальзамічний оцет і вершки, перемішайте.
10
Викладіть на тарілку шматочки печінки і овочі, полийте приготованим соусом і подавайте до столу.