Печінка в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато способів зробити печінку м'якою і ніжною, але лише пивний кляр не тільки приголомшливо пом'якшує її, але додає приємний хлібний аромат. Готуємо печінку в пиві!
Мені цей простий рецепт печінки в пиві подобається з кількох причин. По перше, готувати по ньому дуже швидко, а всі основні інгредієнти завжди під рукою, по-друге, печінку виходить настільки ніжною в хрусткому пивному клярі, що встояти просто неможливо, а так як вся наша сім'я обожнює печінку, то це блюдо ми готуємо дуже часто. Я дуже рекомендую спробувати і вам рецепт приготування печінки в пиві, і, я впевнена, результат вас приємно здивує.
- Куряча печінка - 500 грам
- Пиво світле - 300 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Перше правило в приготуванні печінки - вона обов'язково повинна бути охолоджена. Звичайно, можна використовувати і заморожену, але результат вже буде не той. Отже, печінку очищаємо від жилок, плівочки і так далі, моєму і, якщо необхідно розрізаємо на більш дрібні шматочки.
Потім солимо печінку і посипаємо приправами на свій розсуд. Я використовую чорний мелений перець і паприку. Перемішуємо, щоб кожен шматочок просочився.
У глибоку миску наливаємо холодне пиво, додаємо сіль і поступово всипаємо борошно. Нам необхідно, щоб тісто було досить рідким. Збиваємо його до однорідної маси.
У сковороді розігріваємо олію, обмакиваем кожен шматочок печінки в кляр і кладемо на сковорідку.
Обсмажуємо з усіх боків кілька хвилин до утворення хрусткої скоринки. Якщо з печінки виділяється сік, її можна ще трохи обсмажити.
Готову печінку прикрашаємо зеленню і подаємо з будь-яким гарніром на вище розсуд. Печінка виходить неймовірно смачною, як гаряча, так і холодна.