Печінка по-строгановськи з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярний рецепт приготування печінки, який я використовую регулярно - це печінка по-строгановськи з грибами. Рекомендую спробувати - дуже смачна страва.
У моїй родині страви з печінки у великій пошані, тому я досить часто їх готую. Одним з улюблених і популярних рецептів є класичний рецепт печінки по-строгановски з грибами. Готувати я віддаю перевагу з яловичої печінки, але в цій страві можна використовувати і свинячу і курячу печінку. Рецепт приготування цієї страви досить простий і вам не складе великих труднощів, та ще за допомогою рецепта з фото, приготувати його на обід або на вечерю.
- Печінка - 500-700 грам
- Гриби будь-які - 200-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки або сметана - 300 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
Печінка очистити від плівок і нарізати тонкими смужками.
Замочити смужки печінки в молоці хвилин на 20-30.
Почистити цибулю і дрібно нарізати його.
Підсмажити цибулю практично до готовності на невеликій кількості рослинного масла.
Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковорідці з подрібненим часником.
Виймаємо печінку з молока і обсмажуємо невеликими порціями .
Складаємо в глибоку сковорідку все інгредієнти - смажені гриби, печінку і цибулю. Солимо, перчимо і заливаємо вершками або сметаною. Розмішуємо і тушкуємо хвилин 15.