Рецепт Печінка по-строгановськи з грибами фото

Печінка по-строгановськи з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичина, Печінка, Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже популярний рецепт приготування печінки, який я використовую регулярно - це печінка по-строгановськи з грибами. Рекомендую спробувати - дуже смачна страва.

У моїй родині страви з печінки у великій пошані, тому я досить часто їх готую. Одним з улюблених і популярних рецептів є класичний рецепт печінки по-строгановски з грибами. Готувати я віддаю перевагу з яловичої печінки, але в цій страві можна використовувати і свинячу і курячу печінку. Рецепт приготування цієї страви досить простий і вам не складе великих труднощів, та ще за допомогою рецепта з фото, приготувати його на обід або на вечерю.

  • Печінка - 500-700 грам
  • Гриби будь-які - 200-300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вершки або сметана - 300 грам
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 1
Печінка очистити від плівок і нарізати тонкими смужками.
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 2
Замочити смужки печінки в молоці хвилин на 20-30.
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 3
Почистити цибулю і дрібно нарізати його.
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 4
Підсмажити цибулю практично до готовності на невеликій кількості рослинного масла.
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 5
Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковорідці з подрібненим часником.
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 6
Виймаємо печінку з молока і обсмажуємо невеликими порціями .
печінка по-строгановськи з грибами - фото крок 7
Складаємо в глибоку сковорідку все інгредієнти - смажені гриби, печінку і цибулю. Солимо, перчимо і заливаємо вершками або сметаною. Розмішуємо і тушкуємо хвилин 15.

Схожі рецепти