Печінка по-бефстрогановскі
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати по-бефстрогановскі можна не тільки м'ясо, але ще і печінку. Як на мене, печінку по-бефстрогановскі - це одне з найсмачніших страв з печінки, просте в приготуванні, але дивно вдале.
Отже, які ж особливості приготування "по-строгановски"? По перше, головний інгредієнт нарізається тонкими довгими шматочками - майже що соломкою. По-друге, швидко обсмажується на сильному вогні. По-третє, гаситься з луком в сметанно-томатному соусі.
Як вид, все це цілком здійсненно і з печінкою (більш доступною за ціною і не вимагає такої тривалої теплової обробки, як яловичина). Рецепт приготування печінки по-бефстрогановскі супроводжений покроковими фото - сподіваюся, вони вам допоможуть приготувати ароматну соковиту печінку а-ля Строганов.
- Печінка яловича - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 0, 5 склянки
- Помідори - 2 штуки (або 2 ст.Л. Томатної пасти)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
Печінка вимити, обсушити, очистити від плівок. Нарізати на шматочки довжиною 4-5 і товщиною 1-1, 5 см.
Помідори обдати окропом і зняти з них шкірку. Подрібнити ножем.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Розігріти сковороду з сумішшю рослинного і вершкового масел.
Викладаємо в розпечене масло печінку і обсмажуємо, помішуючи, 3-5 хвилин.
Додаємо цибулю і смажимо хвилин 5, поки цибуля не стане прозорим. Кладемо помідори або томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
Борошно змішати з декількома столовими ложками води - повинна вийти однорідна паста без грудочок.
Додати сметану, сіль, перець, збити.
Вливаємо сметанний соус в сковороду з печінкою і тушкуємо під кришкою на самому повільному вогні хвилин 10.
Потім стільки ж часу даємо страві відпочити при вимкненому вогні, а самі дрібно ріжемо петрушку.
Посипаємо печінку по-бефстрогановскі зеленню, гарніруем пюре, відвареним рисом або макаронами і подаємо на стіл.