Рецепт Печінка на швидку руку фото

Печінка на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Для тих, хто дуже хоче їсти, але поспішає у справах, дуже ніжна і м'яка куряча печінка, яку ми приготуємо за пів години. Решту часу можна витратити на відпочинок.

Куряча печінка відноситься до тих продуктів, які треба вміти готувати, в іншому випадку вона буде жорстка і, відповідно, не надто смачна. Саме з цієї причини простий рецепт печінки на швидку руку є ідеальним поєднанням відмінного смаку і економії часу. Тут варто запам'ятати лише кілька простих правил: по перше, печінку повинна бути охолоджена, а не заморожена і друге - для того, щоб печінка була м'якою, необхідно додавати сметану або вершки, я частіше використовую сметану, бо вона завжди під рукою. Ну ось тепер, коли ми знаємо всі секрети, я розповім вам, як приготувати печінку на швидку руку на мою рецептом.

1) Для початку нам необхідно очистити печінку від плівочки, жилок і жирку, тому ми зрізаємо все непотрібне і гарненько промиваємо печінку під холодною водою.

2) Тепер печінку можна нарізати на великі шматки, але я іноді обсмажую її цілком, НЕ нарізаючи.

3) У тарілці змішуємо сіль, перець і борошно і потім обвалюють кожен шматочок печінки в цій суміші.

4) На сильному вогні розігріваємо сковороду, зменшуємо вогонь і обсмажуємо печінку в борошні з усіх боків хвилини 2-3, поки вона не стане приємного золотистого кольору.

5) Печінка знімаємо зі сковороди, і тепер нам необхідно обсмажити цибулю. Нарізаємо його півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Печінка перекладаємо до цибулі на сковороду.

6) Сметану змішуємо з водою (бажано, щоб сметана була більш ласий), додаємо спеції і сіль і цією сумішшю заливаємо печінку.

7) Коли рідина закипить, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Тепер наша печінка готова і ми можемо приступати до дегустації. Я завжди на гарнір відварюю картопельку і посипаю все разом свіжою зеленню, виходить неймовірно смачно.


  • Куряча печінка (охолоджена) - 400 грам
  • Вода - 100 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно - 200 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Куряча печінка відноситься до тих продуктів, які треба вміти готувати, в іншому випадку вона буде жорстка і, відповідно, не надто смачна. Саме з цієї причини простий рецепт печінки на швидку руку є ідеальним поєднанням відмінного смаку і економії часу. Тут варто запам'ятати лише кілька простих правил: по перше, печінку повинна бути охолоджена, а не заморожена і друге - для того, щоб печінка була м'якою, необхідно додавати сметану або вершки, я частіше використовую сметану, бо вона завжди під рукою. Ну ось тепер, коли ми знаємо всі секрети, я розповім вам, як приготувати печінку на швидку руку на мою рецептом.

1) Для початку нам необхідно очистити печінку від плівочки, жилок і жирку, тому ми зрізаємо все непотрібне і гарненько промиваємо печінку під холодною водою.

2) Тепер печінку можна нарізати на великі шматки, але я іноді обсмажую її цілком, НЕ нарізаючи.

3) У тарілці змішуємо сіль, перець і борошно і потім обвалюють кожен шматочок печінки в цій суміші.

4) На сильному вогні розігріваємо сковороду, зменшуємо вогонь і обсмажуємо печінку в борошні з усіх боків хвилини 2-3, поки вона не стане приємного золотистого кольору.

5) Печінка знімаємо зі сковороди, і тепер нам необхідно обсмажити цибулю. Нарізаємо його півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Печінка перекладаємо до цибулі на сковороду.

6) Сметану змішуємо з водою (бажано, щоб сметана була більш ласий), додаємо спеції і сіль і цією сумішшю заливаємо печінку.

7) Коли рідина закипить, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Тепер наша печінка готова і ми можемо приступати до дегустації. Я завжди на гарнір відварюю картопельку і посипаю все разом свіжою зеленню, виходить неймовірно смачно.

Схожі рецепти