Печінка на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто дуже хоче їсти, але поспішає у справах, дуже ніжна і м'яка куряча печінка, яку ми приготуємо за пів години. Решту часу можна витратити на відпочинок.
Куряча печінка відноситься до тих продуктів, які треба вміти готувати, в іншому випадку вона буде жорстка і, відповідно, не надто смачна. Саме з цієї причини простий рецепт печінки на швидку руку є ідеальним поєднанням відмінного смаку і економії часу. Тут варто запам'ятати лише кілька простих правил: по перше, печінку повинна бути охолоджена, а не заморожена і друге - для того, щоб печінка була м'якою, необхідно додавати сметану або вершки, я частіше використовую сметану, бо вона завжди під рукою. Ну ось тепер, коли ми знаємо всі секрети, я розповім вам, як приготувати печінку на швидку руку на мою рецептом.
1) Для початку нам необхідно очистити печінку від плівочки, жилок і жирку, тому ми зрізаємо все непотрібне і гарненько промиваємо печінку під холодною водою.
2) Тепер печінку можна нарізати на великі шматки, але я іноді обсмажую її цілком, НЕ нарізаючи.
3) У тарілці змішуємо сіль, перець і борошно і потім обвалюють кожен шматочок печінки в цій суміші.
4) На сильному вогні розігріваємо сковороду, зменшуємо вогонь і обсмажуємо печінку в борошні з усіх боків хвилини 2-3, поки вона не стане приємного золотистого кольору.
5) Печінка знімаємо зі сковороди, і тепер нам необхідно обсмажити цибулю. Нарізаємо його півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Печінка перекладаємо до цибулі на сковороду.
6) Сметану змішуємо з водою (бажано, щоб сметана була більш ласий), додаємо спеції і сіль і цією сумішшю заливаємо печінку.
7) Коли рідина закипить, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Тепер наша печінка готова і ми можемо приступати до дегустації. Я завжди на гарнір відварюю картопельку і посипаю все разом свіжою зеленню, виходить неймовірно смачно.
- Куряча печінка (охолоджена) - 400 грам
- Вода - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) Для початку нам необхідно очистити печінку від плівочки, жилок і жирку, тому ми зрізаємо все непотрібне і гарненько промиваємо печінку під холодною водою.
2) Тепер печінку можна нарізати на великі шматки, але я іноді обсмажую її цілком, НЕ нарізаючи.
3) У тарілці змішуємо сіль, перець і борошно і потім обвалюють кожен шматочок печінки в цій суміші.
4) На сильному вогні розігріваємо сковороду, зменшуємо вогонь і обсмажуємо печінку в борошні з усіх боків хвилини 2-3, поки вона не стане приємного золотистого кольору.
5) Печінка знімаємо зі сковороди, і тепер нам необхідно обсмажити цибулю. Нарізаємо його півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору. Печінка перекладаємо до цибулі на сковороду.
6) Сметану змішуємо з водою (бажано, щоб сметана була більш ласий), додаємо спеції і сіль і цією сумішшю заливаємо печінку.
7) Коли рідина закипить, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Тепер наша печінка готова і ми можемо приступати до дегустації. Я завжди на гарнір відварюю картопельку і посипаю все разом свіжою зеленню, виходить неймовірно смачно.