Рецепт Печеня зі свининою фото

Печеня зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Свинина , Картопля , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

При наявності свіжого сала з м'ясом можна приготувати ситне і неймовірно смачне друга страва. Класичний варіант - картопля з салом, смажені з цибулею. Таке блюдо можна готувати для всієї родини.

Опис приготування:

Печеня - це м'ясна страва. На російській кухні під спекотне мається на увазі картопля з м'ясом і овочами, але принципи приготування різні. В даному випадку це картопля, смажений з салом. Аналогічне блюдо можна готувати на свинині та олії, але в такому варіанті воно виходить неймовірно смачним. За одну годину на вашому столі з'явиться ситне і дуже смачне російське блюдо.

  • Картопля - 3-5 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сало з м'ясом - 300 грам
  • Сіль - За смаком
печеня зі свининою - фото крок 1
1. Сало з м'ясним прошарком - головний інгредієнт для цієї страви. У цьому рецепті всього 3 інгредієнта, які ідеально гармоніюють між собою. Отже, нарізаємо сало товстими брусками і відправляємо на сковороду. Наше завдання його трохи витопити. Для цього смажте його на сковороді без додавання масла і на слабкому вогні. Поступово сало буде витоплюється.
печеня зі свининою - фото крок 2
2. Наріжте тим часом картопля. Спосіб нарізки вибирайте самі. Я вибрала кубики, так картопля смажиться швидше.
печеня зі свининою - фото крок 3
3. Коли сало витопиться, додайте картоплю і при необхідності трохи рослинного масла. Я не додаю, оскільки витоплювати багато сала. Наріжте дрібно цибулю і відправте його в сковороду.
печеня зі свининою - фото крок 4
4. Смажте до готовності картоплі. Соліть вже в самому кінці. Якщо посолити картоплю відразу, то він пригорить, тому краще це робити в кінці.
печеня зі свининою - фото крок 5
5. Це спекотне найкраще подавати в гарячому вигляді разом з соліннями або салатом зі свіжих овочів.

Схожі рецепти