Рецепт Печеня зі свининою і овочами фото

Печеня зі свининою і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Таке блюдо в моїй родині дуже люблять. Воно ситне, поживна, смачне і оригінальне. Готувати його можна замість звичної картоплі в горщику. Розповім, як приготувати печеню зі свининою і овочами.

Опис приготування:

Готую таке спекотне з додаванням кисло-солодкого яблука, можна так само додавати сухофрукти (родзинки, Коран, чорнослив). Мені подобається їжа, що приготовлена ​​в горщиках, вона більш ароматна і виглядає дуже апетитно. Дітям дуже подобається діставати вміст горщика і розглядати, що ж там усередині.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Морквина - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець - 1 штука
  • Томат - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Яблуко - 1 штука
печеня зі свининою і овочами - фото крок 1
1. Морквину чищу і мою, після цього нарізаю шматочками. У сковороду вливаю соняшникову олію, розігріваю його, а потім обсмажую моркву.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 2
2. Чищу і мою цибулину, потім нарізаю її кубиком і відправляю до моркви.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 3
3. Свинину мою і нарізаю довгими скибочками, не зрізати жир.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 4
4. Викладаю м'ясо на сковороду до цибулі і моркви, перемішую і готую під закритою кришкою на слабкому вогні 5-7 хвилин.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 5
5. За смаком додаю в сковороду сухий часник, прованські трави, суміш перців, сушену зелень і овочі. Обсмажую м'ясо до напівготовності, а потім прибираю з вогню.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 6
6. Чищу і мою картоплю, нарізаю її часточками. Сковороду розігріваю з вершковим маслом, викладаю на неї картоплю, обсмажую.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 7
7. Для заправки: в миску кладу сметану, гірчицю і томатну пасу. Мою і чищу перець, нарізаю дрібно перець і томат нарізаю, відправляю обидва овоча до соусу, все перемішую.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 8
8. Додаю до соусу спеції (сіль, koriandr, перуці, сушену зелень), перемішую.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 9
9. В окремій мисці збиваю 2 курячих яйця, додаю їх до соусу.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 10
10. Зубчики часнику чищу і натираю на дрібній тертці, додаю до соусу.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 11
11. Все добре перемішую. Ось заправка і готова.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 12
12. Викладаю всі складові в горщик: на дно кладу картоплю.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 13
13. Поливаю картопля приготованим соусом.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 14
14. Мою і нарізаю шматочками кисло-солодке яблуко, додаю кілька шматочків в кожен горщик.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 15
15. Викладаю м'ясо, обсмажене з овочами на сковороді, в такому ж порядку заповнюю кожен горщик до самого верху.
печеня зі свининою і овочами - фото крок 16
16. Пчу м'ясо в горщиках в розігрітому до 200 градусів духовці близько 1 годину. Подаю страву гарячим і зі свіжими овочами.

Схожі рецепти