Рецепт Печеня з кролика фото

Печеня з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Печеня з кролика готується в духовці. М'ясо виходить дуже ніжним, смачним. Правда, маринувати тушку кролика доведеться добу або, якщо у вас є час, дві доби. Але воно того варте! Спробуйте!

Опис приготування:

Як приготувати печеню з кролика?

1. Кролика промийте, щедро натріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем, покладіть в миску. Додайте гірчицю, сметану, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими скибочками бекон, лавровий лист, подрібнений чебрець і шавлія. Натріть кролика маринадом. Накрийте миску кришкою і поставте на ніч у холодильник.

2. На другий день виташіл миску з кроликом з холодильника і залиште на пару годин, він повинен досягти кімнатної температури.

3. Розігрійте духовку до 190-200 градусів.

4. Кролика з маринадом перемістіть в форму для запікання. Випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Кролик повинен красиво підрум'янитися. Якщо в процесі смаження соус весь випаруватися додайте трохи бульйону або білого сухого вина.

5. Остудіть кролика, обробити і подавайте з улюбленим гарніром.

Печеня з кролика готове!

Смачного!

  • Кролик - 1 штука(2, 5-3 кг)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 1 Склянка
  • Часник - 4 зубчики
  • Бекон - 100 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чебрець, гілочки - 4-6 штук
  • Шавлія - 1 Чайна ложка
Як приготувати печеню з кролика?

1. Кролика промийте, щедро натріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем, покладіть в миску. Додайте гірчицю, сметану, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими скибочками бекон, лавровий лист, подрібнений чебрець і шавлія. Натріть кролика маринадом. Накрийте миску кришкою і поставте на ніч у холодильник.

2. На другий день виташіл миску з кроликом з холодильника і залиште на пару годин, він повинен досягти кімнатної температури.

3. Розігрійте духовку до 190-200 градусів.

4. Кролика з маринадом перемістіть в форму для запікання. Випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Кролик повинен красиво підрум'янитися. Якщо в процесі смаження соус весь випаруватися додайте трохи бульйону або білого сухого вина.

5. Остудіть кролика, обробити і подавайте з улюбленим гарніром.

Печеня з кролика готове!

Смачного!

Схожі рецепти