Печеня з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з кролика готується в духовці. М'ясо виходить дуже ніжним, смачним. Правда, маринувати тушку кролика доведеться добу або, якщо у вас є час, дві доби. Але воно того варте! Спробуйте!
Як приготувати печеню з кролика?
1. Кролика промийте, щедро натріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем, покладіть в миску. Додайте гірчицю, сметану, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими скибочками бекон, лавровий лист, подрібнений чебрець і шавлія. Натріть кролика маринадом. Накрийте миску кришкою і поставте на ніч у холодильник.
2. На другий день виташіл миску з кроликом з холодильника і залиште на пару годин, він повинен досягти кімнатної температури.
3. Розігрійте духовку до 190-200 градусів.
4. Кролика з маринадом перемістіть в форму для запікання. Випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Кролик повинен красиво підрум'янитися. Якщо в процесі смаження соус весь випаруватися додайте трохи бульйону або білого сухого вина.
5. Остудіть кролика, обробити і подавайте з улюбленим гарніром.
Печеня з кролика готове!
Смачного!
- Кролик - 1 штука(2, 5-3 кг)
- Сіль, перець - За смаком
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Склянка
- Часник - 4 зубчики
- Бекон - 100 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець, гілочки - 4-6 штук
- Шавлія - 1 Чайна ложка
1. Кролика промийте, щедро натріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем, покладіть в миску. Додайте гірчицю, сметану, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими скибочками бекон, лавровий лист, подрібнений чебрець і шавлія. Натріть кролика маринадом. Накрийте миску кришкою і поставте на ніч у холодильник.
2. На другий день виташіл миску з кроликом з холодильника і залиште на пару годин, він повинен досягти кімнатної температури.
3. Розігрійте духовку до 190-200 градусів.
4. Кролика з маринадом перемістіть в форму для запікання. Випікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Кролик повинен красиво підрум'янитися. Якщо в процесі смаження соус весь випаруватися додайте трохи бульйону або білого сухого вина.
5. Остудіть кролика, обробити і подавайте з улюбленим гарніром.
Печеня з кролика готове!
Смачного!