Рецепт Печена молода картопля фото

Печена молода картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Молода картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , Літні
Гарячі страви , Гарніри , По-селянськи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Картопля - це той овоч, який не набридне ніколи! Варіацій страв з картоплі існує тисячі. Хочу запропонувати вам чудовий варіант запікання картоплі з розмарином. Це надзвичайно смачно!

Опис приготування:

Страву можна подавати як самостійне, так і в якості гарніру. Усередині картопля виходить дуже м'яким, а зовні приголомшлива рум'яна кірочка. І все це з тонким смаком і ароматом розмарину! Як приготувати печену молоду картоплю дивіться в покроковому рецепті.

  • Картопля - 1 кілограм (невеликий, молодий)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Розмарин свіжий - 1 штука
  • Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
печена молода картопля - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
печена молода картопля - фото крок 2
Картопля помийте за допомогою щіточки. Якщо берете картоплю побільше, то поріжте її на половинки або часточки. Покладіть картоплю в каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть 10 хвилин, не більше. Злийте воду, картопля готовий до подальших приготувань.
печена молода картопля - фото крок 3
Викладіть картоплю в форму для запікання і додайте рубаний часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
печена молода картопля - фото крок 4
Потім додайте шматочки вершкового масла і розділену гілочку розмарину.
печена молода картопля - фото крок 5
Поставте картоплю пекти на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Під час приготування перемішайте картопля лопаткою 2-3 рази.
печена молода картопля - фото крок 6
Прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу!
печена молода картопля - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти