Печена молода картопля
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - це той овоч, який не набридне ніколи! Варіацій страв з картоплі існує тисячі. Хочу запропонувати вам чудовий варіант запікання картоплі з розмарином. Це надзвичайно смачно!
Страву можна подавати як самостійне, так і в якості гарніру. Усередині картопля виходить дуже м'яким, а зовні приголомшлива рум'яна кірочка. І все це з тонким смаком і ароматом розмарину! Як приготувати печену молоду картоплю дивіться в покроковому рецепті.
- Картопля - 1 кілограм (невеликий, молодий)
- Вершкове масло - 100 грам
- Часник - 3-5 зубчиків
- Розмарин свіжий - 1 штука
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картопля помийте за допомогою щіточки. Якщо берете картоплю побільше, то поріжте її на половинки або часточки. Покладіть картоплю в каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть 10 хвилин, не більше. Злийте воду, картопля готовий до подальших приготувань.
Викладіть картоплю в форму для запікання і додайте рубаний часник. Посоліть і поперчіть за смаком.
Потім додайте шматочки вершкового масла і розділену гілочку розмарину.
Поставте картоплю пекти на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Під час приготування перемішайте картопля лопаткою 2-3 рази.
Прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу!
Смачного!