Печена картопля
(покроковий рецепт з фото)
Печена картопля відмінно підійде як гарнір до м'ясних або рибних страв. При запіканні в ній залишається набагато більше вітамінів і поживних речовин, в порівнянні з відвареної або смаженої.
Якщо вам цікаво, як приготувати печену картоплю так, щоб вона була дуже смачною, то цей рецепт - саме те, що вам необхідно. Він гранично простий, але блюдо змусить вас приємно здивуватися. Картопля виходить ніжним всередині, з хрусткою скоринкою.
- Картопля - 1 кілограм
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Прянощі - За смаком
Картопля вимийте, очистіть щіткою від бруду і піску. Потім розріжте на невеликі часточки і промийте ще раз. Обсушити паперовими рушниками. Якщо картопля молода, то ви можете його не очищати від шкірки.
Покладіть картоплю в миску, посипте спеціями і сіллю. Можна використовувати вже готові приправи для картоплі, які продаються в магазині. Додайте до бульб рослинне масло і гарненько все перемішайте.
Викладіть картоплю на деко і розрівняйте по всій поверхні. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте в ній картопля тридцять-сорок хвилин.
Подавайте картопля гарячим, посипавши рубаною зеленню. Смачного!