Патока в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Патока - незамінна річ в кондитерській справі, в випічці. Придбати її можна тільки в спеціалізованих магазинах, тому простіше самостійно навчиться, як приготувати патоку в домашніх умовах.
Патоку використовують для додання тесту в'язкості, для насиченого аромату і особливого кольору. Найчастіше її використовують для випічки пряників, печива, зефіру, для деяких сортів хліба, для морозива і ірисок, Крім цього, її додають в алкогольні напої. Придбати патоку досить проблематично, хіба що в спеціалізованих кондитерських крамницях або у великих супермаркетах. Робиться вона дуже просто і швидко, тому кожній господині варто навчитися робити її самостійно.
1. Насамперед в сотейник наливаю воду і відправляю на вогонь, після закипання всипав цукру і перемішую до повного розчинення.
2. Відразу після закипання цукрового сиропу всипав лимонну кислоту, накриваю кришкою і варю на слабкому вогні сорок п'ять хвилин.
3. Після 45 хвилин знімаю каструлю з вогню і відставляю в сторону для охолодження. Соду трохи розводжу водою і додаю в остиглий сотейник.
4. Вміст каструлі енергійно перемішую, в результаті чого спостерігаю сильне піноутворення. Після закінчення піноутворення відставляю сотейник і чекаю 15 хвилин, після цього патока готова.
- Цукор - 350 грам
- Вода очищена - 150 мілілітрів
- Лимонна кислота - 2 грами
- Сода - 1, 5 грами
1. Насамперед в сотейник наливаю воду і відправляю на вогонь, після закипання всипав цукру і перемішую до повного розчинення.
2. Відразу після закипання цукрового сиропу всипав лимонну кислоту, накриваю кришкою і варю на слабкому вогні сорок п'ять хвилин.
3. Після 45 хвилин знімаю каструлю з вогню і відставляю в сторону для охолодження. Соду трохи розводжу водою і додаю в остиглий сотейник.
4. Вміст каструлі енергійно перемішую, в результаті чого спостерігаю сильне піноутворення. Після закінчення піноутворення відставляю сотейник і чекаю 15 хвилин, після цього патока готова.