Рецепт Патока в домашніх умовах фото

Патока в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок , Патисони
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Патока - незамінна річ в кондитерській справі, в випічці. Придбати її можна тільки в спеціалізованих магазинах, тому простіше самостійно навчиться, як приготувати патоку в домашніх умовах.

Опис приготування:

Патоку використовують для додання тесту в'язкості, для насиченого аромату і особливого кольору. Найчастіше її використовують для випічки пряників, печива, зефіру, для деяких сортів хліба, для морозива і ірисок, Крім цього, її додають в алкогольні напої. Придбати патоку досить проблематично, хіба що в спеціалізованих кондитерських крамницях або у великих супермаркетах. Робиться вона дуже просто і швидко, тому кожній господині варто навчитися робити її самостійно.

1. Насамперед в сотейник наливаю воду і відправляю на вогонь, після закипання всипав цукру і перемішую до повного розчинення.

2. Відразу після закипання цукрового сиропу всипав лимонну кислоту, накриваю кришкою і варю на слабкому вогні сорок п'ять хвилин.

3. Після 45 хвилин знімаю каструлю з вогню і відставляю в сторону для охолодження. Соду трохи розводжу водою і додаю в остиглий сотейник.

4. Вміст каструлі енергійно перемішую, в результаті чого спостерігаю сильне піноутворення. Після закінчення піноутворення відставляю сотейник і чекаю 15 хвилин, після цього патока готова.


  • Цукор - 350 грам
  • Вода очищена - 150 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 2 грами
  • Сода - 1, 5 грами
Патоку використовують для додання тесту в'язкості, для насиченого аромату і особливого кольору. Найчастіше її використовують для випічки пряників, печива, зефіру, для деяких сортів хліба, для морозива і ірисок, Крім цього, її додають в алкогольні напої. Придбати патоку досить проблематично, хіба що в спеціалізованих кондитерських крамницях або у великих супермаркетах. Робиться вона дуже просто і швидко, тому кожній господині варто навчитися робити її самостійно.

1. Насамперед в сотейник наливаю воду і відправляю на вогонь, після закипання всипав цукру і перемішую до повного розчинення.

2. Відразу після закипання цукрового сиропу всипав лимонну кислоту, накриваю кришкою і варю на слабкому вогні сорок п'ять хвилин.

3. Після 45 хвилин знімаю каструлю з вогню і відставляю в сторону для охолодження. Соду трохи розводжу водою і додаю в остиглий сотейник.

4. Вміст каструлі енергійно перемішую, в результаті чого спостерігаю сильне піноутворення. Після закінчення піноутворення відставляю сотейник і чекаю 15 хвилин, після цього патока готова.

Схожі рецепти