Паста з karakatitsey
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів дуже рекомендую спробувати повторити цей нескладний і дуже класний рецепт приготування пасти з каракатицею. До повсякденних його складно віднести, але він однозначно цікавий.
Перед вами досить простий рецепт пасти з каракатицею з мінімальної кількості інгредієнтів. При бажанні ви можете доповнити його томатами, креветками, а також найрізноманітнішої зеленню за смаком. Це прекрасний варіант ситного і вишуканої страви, яке обов'язково варто спробувати.
- Karakatitsa - 4 штуки
- Томатний соус - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Спагеті - 500 грам
- Сир - 100 грам
- Чорнило каракатиці - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Очистіть цибулину і нарізати її дрібними кубиками. На сковороді розігрійте трохи оливкового масла, Відведіть туди цибулю. Обсмажте його до прозорості. Очистіть і подрібніть часник, додайте його до цибулі.
2. Паралельно можна очистити і промити як слід каракатиці. Наріжте тонкою соломкою.
3. До обсмаженою овочам викладіть томатний соус (можна використовувати свіжі або консервовані у власному соку помідори).
4. Згасити моменти 3 і додайте на сковороду каракатиці і чорнило. Вони додадуть неймовірно оригінальний колір страви.
5. Залиште гаситися на повільному вогні. Паралельно доведіть до кипіння воду у великій каструлі.
6. Підсолити трохи, викладіть пасту і відваріть її до готовності. Після відкиньте на друшляк.
7. Натріть на тертці сир, додайте його на сковороду. Викладіть туди ж макарони. Акуратно все перемішайте і зніміть з вогню.
8. Ось і весь секрет, як приготувати пасту з каракатицею. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню. Смачного!