Рецепт Паска вершковий фото

Паска вершковий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Дуже ніжний, насичений і досить простий у приготуванні паску вершковий в домашніх умовах прекрасно урізноманітнює вашу святкову випічку. Його варто приготувати хоч раз!

Опис приготування:

1. У невеликій мисці прогрійте вершки, розчиніть в них дріжджі.

2. Просійте приблизно половину борошна і як слід перемішайте. Приберіть опару в тепле місце, накривши рушником.

3. Тим часом відокремте білки від жовтків. Перші нам не знадобляться, так що їх можна буде використовувати для глазурі.

4. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи і з'єднайте з жовтками. Додайте цукор, збийте до однорідності.

5. Коли опара підійде, додайте в неї масло з яйцями, сіль і ванілін.

6. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Дуже зручно тісто для паски вершкового в домашніх умовах замішувати в хлібопічці. Випікати, до речі, теж можна там же.

7. Сухофрукти і цукати додайте, ще раз вимішайте тісто як слід.

8. Приберіть його в тепле місце, накривши рушником. Дайте йому підійти і збільшитися в обсязі (приблизно в два рази).

9. Викладіть на стіл, знову як слід вимісіть, і нехай підійде ще разок.

10. Підготуйте формочки, змастіть їх вершковим маслом.

11. Заповніть на третину тестом і залиште на годинку.

12. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів формочки, і випікайте паску до рум'яної скоринки.

13. Ось такий простий варіант, як приготувати паску вершковий. Після випікання прикрасьте його глазур'ю.

Смачних свят!

  • Вершки - 375 мілілітрів
  • Дріжджі - 50 грам
  • Борошно - 1.2 кілограма (приблизно )
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Яйце - 8 штук (тільки жовтки)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сухофрукти і цукати - 200 грам
1. У невеликій мисці прогрійте вершки, розчиніть в них дріжджі.

2. Просійте приблизно половину борошна і як слід перемішайте. Приберіть опару в тепле місце, накривши рушником.

3. Тим часом відокремте білки від жовтків. Перші нам не знадобляться, так що їх можна буде використовувати для глазурі.

4. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи і з'єднайте з жовтками. Додайте цукор, збийте до однорідності.

5. Коли опара підійде, додайте в неї масло з яйцями, сіль і ванілін.

6. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Дуже зручно тісто для паски вершкового в домашніх умовах замішувати в хлібопічці. Випікати, до речі, теж можна там же.

7. Сухофрукти і цукати додайте, ще раз вимішайте тісто як слід.

8. Приберіть його в тепле місце, накривши рушником. Дайте йому підійти і збільшитися в обсязі (приблизно в два рази).

9. Викладіть на стіл, знову як слід вимісіть, і нехай підійде ще разок.

10. Підготуйте формочки, змастіть їх вершковим маслом.

11. Заповніть на третину тестом і залиште на годинку.

12. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів формочки, і випікайте паску до рум'яної скоринки.

13. Ось такий простий варіант, як приготувати паску вершковий. Після випікання прикрасьте його глазур'ю.

Смачних свят!

Схожі рецепти