Паска стартерів
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачний і ароматний паску на заквасці? Тоді я вам пропоную нескладний рецепт приготування, результат виправдає ваші очікування, адже паску вийде дуже смачним.
Паски в моєму дитинстві завжди готувалися вдома, спочатку їх пекла бабуся, а потім по цьому ж рецепту і мама. Я ленивий, тому пару років купував паски в магазині, але спогади про смачне ароматному домашньому пасці не давали мені спокою. І ось вже який рік я сам печу паски на заквасці за простим рецептом моїх рідних. Як приготувати смачний паску на заквасці, я вам розповім. Прикрасити готовий паску можна білкової глазур'ю (як раз залишаються два невикористаних білка) і красивою цукровим посипанням.
- Стартер Пшенична - 350 грам
- Молоко - 110 мілілітрів
- Вершкове масло - 110 грам (м'яке)
- Яйце - 4 штуки (для тіста - 2 яйця і 2 жовтка)
- Борошно пшеничне - 450 грам (вищий сорт)
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти - 200 грам (родзинки, чорнослив, цукати, sushenaya Cranberries)
Змішуємо в мисці тепле молоко, розтоплене масло, яйця, сіль і цукор. Додаємо закваску і добре перемішуємо. Підсипає борошно і замішуємо тісто. Потім викладаємо тісто на стіл і месім його хвилин 15-20. Загалом треба місити до тих пір, поки тісто не почне відлипати від рук.
Перекладаємо тісто в миску, додаємо сухофрукти, перемішуємо і залишаємо на 2-3 годину.
Далі необхідно поділити тісто на шматочки і викласти їх в формочки, щоб форма була заповнена трохи менше половини. Форми змажемо вершковим маслом. Ми залишаємо ще на 2-3 годину, нехай тісто підійде.
Ставимо паски в розігріту до 200-220 градусів духовку на 10 хвилин з парою. Щоб був пар, поставимо на дно духовки бляшану баночку з льодом. А потім зменшуємо температуру до 180-200 і випікати до готовності. Великі випікаємо хвилин 40, а поменше 25-30, але все залежить від вашої духовки. Остигнули паски можна подавати до столу.