Пасха чудова
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами рецептом корисного святкового ласощів - паскою з гарбузовим і ванільними шарами. Виглядає вона дуже ефектно і яскраво, і такий же смак, аромат!
Отже, розповідаю, як приготувати паску гарбузово-ванільну з родзинками і імбирним порошком. Нічого складного в рецепті немає, знадобиться звичайна формочка для паски, шматок марлі чистої, і гарний настрій! Сирну масу я ділю на дві частини, в одну додаю ванільний цукор або екстракт, а в іншу - варену або печену гарбуз і імбирний порошок. Шари чергую. У підсумку виходить симпатична смугаста паска! хай щастить!
- Сир - 350 грам
- Ізюм світлий - 30 грам
- Цукор ванільний - 20 грам
- Збиті вершки або вершкове масло - 100 грам
- Гарбузове пюре - 5 Ст. Ложок
- Імбир (порошок) - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти, формочку, марлю. Приступимо!
2. Очищену від шкірки і насіння гарбуз потрібно відварити до м'якості в невеликій кількості води. Слідувати, щоб рідина вся випарувалася.
3. У чашу подрібнювача складіть сир, цукор, вершки або масло. Якщо вершки хороші і жирні, вони легко збиваються і перетворюються в повітряну масу. Якщо ви не впевнені, то покладіть шматочок вершкового масла кімнатної температури. Увімкніть машинку на кілька хвилин, подрібнюйте поки маса не стане однорідною.
4. Відкладіть половину сирної маси з тарілочку, додайте розпарені родзинки і ванільний цукор, перемішайте.
5. До другої половини сирної маси додайте готову гарбуз, імбир.
6. Подрібніть до утворення однорідної гарбузово-сирної маси.
7. Форму застеліть чистою вологою марлею в два шари. Поставте її в тарілочку, де буде накопичуватися рідина. Наповніть сирною масою, чергуючи ванільний і гарбузовий шари. Накрийте кінцями марлі.
8. Зверху поставте блюдце, на нього встановіть гніт, це може бути чашка з водою або банку. Надішліть в такому вигляді паску в холодильник на 11-12 годин. Рідина періодично зливайте.
9. Через 12 годин переверніть паску на тарілку, обережно зніміть формочку і марлю. Великдень готова!