Парові курячі котлети
(покроковий рецепт з фото)
Парові курячі котлети - дієтичне блюдо. Може для когось їжа, приготована на пару, не смачно, але обсмажені в олії котлети втрачають всі свої корисні властивості і навіть шкідливі для організму.
Парові курячі котлети готуються дуже просто, як каже моя дружина: "тяп-Ляп і готовий & Quot. Фарш для котлет ми готуємо за допомогою блендера, таким чином м'ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим. Але тут потрібно не перестаратися, інакше блендер може від курки одне тільки мокре місце залишити, тоді навіть котлет не вийде зліпити Моркву ми іноді замінюємо цибулею (і не обсмажуємо його на сковорідці) - таким чином парові курячі котлети виходять ще більш здоровими і не менш смачними.
- Куряча грудка - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - - За смаком
- Холодна вода - 50 мілілітрів
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
Грудку промиваємо під проточною водою, просушуємо і нарізаємо невеликими скибочками.
Приблизно такого розміру як на фотографії.
Морква подрібнюємо за допомогою блендера.
Морква злегка обсмажити на олії, поки вона не випустить свій сік.
Потім курку за допомогою блендера подрібнюємо до стану фаршу. Курку подрібнюємо порціями.
Потім курячий фарш з'єднуємо з морквою і додаємо яйце. Солимо, перчим, додаємо приправ.
У піалку наливаємо трохи води, змочуємо в ній руки і формуємо котлетки.
Робимо їх кругленькими.
Сфорязикні котлетки відправляємо готуватися в пароварку на 7-9 хвилин (цього цілком достатньо) під закритою кришкою.
Смачного!