Парфе з волоськими горіхами і медом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування Парфе з медом і волоськими горіхами. Цей десерт за смаком дуже нагадує морозиво. Даний десерт можна трохи урізноманітнити, додаючи в нього шоколадної стружки або цукати.
Кількість порцій: 4
- Цукрова пудра - 20 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Крем - 40 грам
- Білки яєчні - 2 штуки
- Горіх грецький - 90 грам
- Херес - 20 мілілітрів
- Цукор - 60 мілілітрів
- Какао-порошок - 10 грам
- Лісовий мед - 30 грам
1. В першу чергу збиваємо яєчні білки, додаючи поступово в них цукрову пудру (повинна вийти стійка глянцева піна). У міцну піну окремо збиваємо вершки.
2. На сковороду всипаємо цукор і нагріваємо його (цукор повинен стати золотисто-жовтого кольору).
3. Очищаємо волоські горіхи, дрібно їх нарізаємо і висипаємо в цукор, добре перемішуємо. Вони повинні повністю покритися цукровою глазур'ю. Потім на попередньо приготовану фольгу їх викладаємо і даємо час охолонути.
4. Тепер акуратно змішуємо вершки з збитими білками, остиглими горіхами, медом, хересом і жирної сметаною. Все добре перемішуємо.
5. Пергаментним папером обворачіваем формочки (в два шари), вона повинна виступати над краєм сантиметра на три. Закріплюємо скотчем. Масу викладаємо в формочку (треба щоб сантиметри на два маса була вище країв) і години на два-три ставимо в морозильник.
6. Хвилин за п'ятнадцять перед подачею на стіл, формочку з морозилки виймаємо. Папір знімаємо і Парфе досить густо посипаємо какао і цукровою пудрою. Можна прикрасити шматочками волоського горіха.