Рецепт Парфе з волоськими горіхами і медом фото

Парфе з волоськими горіхами і медом
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Горіхи, Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти

Рецепт приготування Парфе з медом і волоськими горіхами. Цей десерт за смаком дуже нагадує морозиво. Даний десерт можна трохи урізноманітнити, додаючи в нього шоколадної стружки або цукати.

Кількість порцій: 4
  • Цукрова пудра - 20 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Крем - 40 грам
  • Білки яєчні - 2 штуки
  • Горіх грецький - 90 грам
  • Херес - 20 мілілітрів
  • Цукор - 60 мілілітрів
  • Какао-порошок - 10 грам
  • Лісовий мед - 30 грам
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 1
1. В першу чергу збиваємо яєчні білки, додаючи поступово в них цукрову пудру (повинна вийти стійка глянцева піна). У міцну піну окремо збиваємо вершки.
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 2
2. На сковороду всипаємо цукор і нагріваємо його (цукор повинен стати золотисто-жовтого кольору).
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 3
3. Очищаємо волоські горіхи, дрібно їх нарізаємо і висипаємо в цукор, добре перемішуємо. Вони повинні повністю покритися цукровою глазур'ю. Потім на попередньо приготовану фольгу їх викладаємо і даємо час охолонути.
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 4
4. Тепер акуратно змішуємо вершки з збитими білками, остиглими горіхами, медом, хересом і жирної сметаною. Все добре перемішуємо.
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 5
5. Пергаментним папером обворачіваем формочки (в два шари), вона повинна виступати над краєм сантиметра на три. Закріплюємо скотчем. Масу викладаємо в формочку (треба щоб сантиметри на два маса була вище країв) і години на два-три ставимо в морозильник.
парфе з волоськими горіхами і медом - фото крок 6
6. Хвилин за п'ятнадцять перед подачею на стіл, формочку з морозилки виймаємо. Папір знімаємо і Парфе досить густо посипаємо какао і цукровою пудрою. Можна прикрасити шматочками волоського горіха.

Схожі рецепти