Пампушки
(покроковий рецепт з фото)
Запитайте у будь-якого українця, що найсмачніше з борщем? Звичайно ж - це пампушки! М'які і смачні маленькі булочки, які змащують часниковим маслом. Розповім детально, як приготувати пампушки.
Пампушки можна їсти не тільки з борщем, вони відмінно підійдуть замість хліба до будь-яких першим або других страв. Краще їсти їх гарячими, тому подавайте відразу після випікання, а якщо вони вже охололи, розігрійте їх в мікрохвильовій печі. Якщо не любите часник, тоді відмовтеся від нього і подавайте пампушки так.
- Вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Соняшникова олія - 80 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 300-400 грам
- Часник - 5 зубчиків
1. Нагрійте воду і молоко до температури трохи вище кімнатної, влийте все в миску, додайте ложку борошна і перемішайте, потім додайте цукор і дріжджі, знову перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Близько 250 грам борошна просійте в миску, додайте в центр яйця і сіль.
3. Влийте дріжджову суміш до борошна і яєць, а також влийте 50 мілілітрів рослинного масла.
4. Перемішайте тісто ложкою, додайте борошно, що залишилося.
5. Замісити тісто так, щоб воно не липло до рук, і накрийте рушником, залиште на 60 хвилин.
6. Через годину дістаньте тісто і розділіть його на невеликі кульки (8-10 штук).
7. Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть кульки з тіста, запікайте 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
8. Очистіть часник і пропустіть його через прес або натріть на тертці, з'єднайте з рослинним маслом.
9. Дістаньте готові пампушки і відразу щедро змастіть часниковим маслом.
10. Подавайте пампушки сразу, вони м'які і ароматні, смачного!