Пампушки-пончики
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, присипані цукровою пудрою, тануть у роті пампушки-пончики, стануть хорошим доповненням до чаю, кава, молоку. Як їх приготувати з дріжджового тіста ви дізнаєтеся, коли ознайомитеся з цим рецептом.
Складного в приготуванні пампушок-пончиків нічого немає. Досить правильно зробити дріжджове тісто, а після підсмажити у фритюрі. Якщо ви вже знайомі з дріжджовий випічкою, то для вас все буде зрозуміло і просто. А для новачків я даю покрокові фото і опис кожного етапу приготування. Хай щастить!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Олія соняшникова - 300 мілілітрів(30 мл - в тісто, 270 мл - для смаження)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
![пампушки-пончики - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594660.webp)
Підготуйте продукти для приготування пончиків.
![пампушки-пончики - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594661.webp)
У миску або чашу для міксера викладіть дріжджі.
![пампушки-пончики - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594662.webp)
Влийте тепле молоко.
![пампушки-пончики - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594663.webp)
Додайте сіль, цукор і соняшникова, rafinirovannoe масло.
![пампушки-пончики - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594664.webp)
Розтопити вершкове масло, трохи охолодіть і теж додайте в миску.
![пампушки-пончики - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594665.webp)
Всипте просіяне борошно.
![пампушки-пончики - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594666.webp)
Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук.
![пампушки-пончики - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594667.webp)
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в тепле місце.
![пампушки-пончики - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594679.webp)
Через 50-60 хвилин тісто підніметься.
![пампушки-пончики - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594669.webp)
Дістаньте тісто з миски, обомніте і розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр.
![пампушки-пончики - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594670.webp)
За допомогою склянки чи будь-який інший виїмки виріжте гуртки діаметром 6-7 сантиметрів.
![пампушки-пончики - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594672.webp)
Накрийте гуртки харчовою плівкою і дайте підійти при кімнатній температурі 35-40 хвилин.
![пампушки-пончики - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594674.webp)
Тісто піднімається швидко.
![пампушки-пончики - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594675.webp)
Приступайте до останньої стадії приготування пончиків. У каструлю налийте рафіновану соняшникову олію, добре його нагрійте і викладіть тісто.
![пампушки-пончики - фото крок 15](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594676.webp)
Смажте пончики з обох боків до золотистого кольору. Готові пончики викладіть на паперовий рушник для видалення жиру.
![пампушки-пончики - фото крок 16](https://kuhari.com.ua/img/pishki-ponchiki-594677.webp)
Пампушки-пончики готові. Посипте їх цукровою пудрою. Можна накривати стіл і запрошувати всіх до чаю.