Пампушки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пампушки стануть відмінним доповненням до чаю або кави! Рекомендую нескладний рецепт пампушок на кефірі в домашніх умовах!
Пампушки на кефірі можна робити солодкими, а можна і ні. Вони ідеальні як закуска з різними соусами. Також можна в якості солодкого на полуденок подавати з варенням. Для приготування пампушок на кефірі нам знадобиться звичайний кефір, борошно і цукор (на ваш погляд, хто як любить). Дивимося рецепт.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Борошно - 1, 5-2 склянки
Кефір та сметану змішати з содою і дати постояти 10 хвилин.
Додати яйце, ванілін, рослинна олія (2 ст. Л.), цукровий пісок і сіль. Збити.
Додати яєчно-цукрову суміш в кефір і знову збити. Просіяти борошно і додати цедру лимона.
Замісити тісто ложкою.
Змастіть стіл рослинним маслом, тісто викладіть і скачайте рівний шар.
Розкачайте тісто і виріжте склянкою (чи формою) кружечки товщиною до сантиметра.
На кожному гуртку зробіть 6 розрізів, не доходячи до середини.
У сковороді потрібно нагріти рослинне масло, викласти пампушки і обсмажувати до золотистого кольору на помірному вогні.
Обсмажуємо з двох сторін.
Готові пампушки на кефірі подаємо з варенням або сметаною. Смачного!