Пак Чой
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібен зелений гарнір до м'яса або риби, спробуйте базовий рецепт, як приготувати пак чой. Відмінна альтернатива звичному салату з помідорів і огірків. Просте смачне і корисне блюдо.
Оскільки капуста росте в піщаному грунті, її необхідно дуже добре промити перед початком приготування. Капуста добре поєднується з соєвим соусом, оливковою або кунжутним маслом. Можна подавати гарнір відразу або після охолодження. Можете додати стружку з твердого сиру.
- Пак Чой - 950 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Корінь імбиру - 1 щіпка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
- Мелений білий перець - 1 щіпка
- Курячий бульйон або вода - 2 Ст. Ложки
1. Вимийте гарненько капусту, видаліть будь-які жовті або пошкоджене листя. Наріжте капусту шматочками близько 2-3 см. Викладіть капусту в миску і залийте водою, залиште на 10 хвилин, потім відкиньте капусту на друшляк.
2. Очистіть корінь імбиру і натріть на тертці. Очистіть часник і подрібніть його. Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте імбир, а через пару секунд - часник.
3. Додайте в сковороду капусту і збільште вогонь, регулярно перемішуйте весь вміст.
4. Готуйте перші 30 секунд на сильному вогні, потім зробіть середній вогонь і готуйте ще 1-2 хвилини. Додайте сіль, цукор, перець, кунжутне масло і курячий бульйон або воду.
5. Перекладіть капусту в тарілку і відразу подавайте до столу.