Овочевий суп з лляними галушками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.
Незвичайні галушки, приготовані з льняної муки, не тільки урізноманітнюють смакову палітру цього легкого овочевого супу, але і Зробити таке блюдо дуже корисним для здоров'я.
Опис приготування:
Присутню в складі цієї страви стручкову квасолю можна замінити консервованої або зеленим горошком, все залежить від ваших смакових уподобань. Також за бажанням можна замінити воду курячим бульйоном.
- Фасоль стручковая - 150-200 грам (заморожена)
- Картопля - 2-3 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2-3 штук (середнього розміру)
- Борошно лляне - 50-70 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Олія соняшникова - 20 мілілітрів
- Сіль кухонна - За смаком
- Спеції - За смаком (каррі, паприка, перець мелений)
- Базилік - За смаком (зелень сушена)
Підготуйте інгредієнти для овочевого супу: очистіть картопля, цибулю і моркву, стручкову квасолю дістаньте з морозильної камери, зважте необхідну кількість льняної муки.
Цибулину подрібніть ножем, моркву натріть на крупній тертці. Налийте соняшникову олію на дно чаші мультиварки або каструлі, якщо будете готувати на плиті. Цибулю і моркву злегка спассеруйте протягом 3-5 хвилин.
Картопля також натріть на тертці. При бажанні можна порізати його кубиками. Додайте картоплю до цибулі і моркви.
Відразу після додавання картоплі всипте каррі і паприку, ретельно перемішайте масу. Ці спеції в подальшому нададуть супу не тільки приємний смак, але і апетитний колір.
Спеції та картопля довго обсмажувати не потрібно. Приблизно через хвилину влийте воду і дайте супу закипіти. Після цього потрібно додати стручкову квасолю, якщо вона була заморожена в сирому вигляді.
Поки овочі будуть варитися (10-15 хвилин), злегка збийте яйця з дрібкою солі і, всипаючи борошно порціями, замісіть пластичне тісто.
В разі, якщо квасоля перед заморожуванням пройшла термічну обробку, то додайте її в кінці варіння, всипте сіль, зелень і перемішайте.
Слідом за стручкової квасолею відправляйте в чашу мультиварки галушки, які легко виходять при відривання шматочків лляного тесту від загальної його маси.
Варіть овочевий суп з лляними галушками ще протягом 3-5 хвилин, а потім подавайте до столу.
Варіть овочевий суп з лляними галушками ще протягом 3-5 хвилин, а потім подавайте до столу.