Овочевий суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре з овочів - це справжнє смакота! Мало того, такий суп ще і насичений вітамінами і іншими корисними речовинами, містяться в овочах. Готуємо!
Пропоную Вам чудовий рецепт овочевого супу-пюре! Супчик виходить ну дуже смачним і поживним! Вам напевно сподобається!
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Стебло селери - 3 штуки
- Курячий бульйон - 1, 5 L
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка (нежирне)
- Вершки - 0, 5 склянки (по бажанню)
- Петрушка - За смаком
- Сир - За смаком
- Приправи - За смаком (хміль-сунелі)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Спочатку варимо бульйон з курки. Якщо лінуйтеся, можна пропустити цей крок і використовувати для приготування звичайну воду, але я все-таки раджу зварити бульйон.
2. Поки вариться бульйон, займаємося овочами. Маленькими кубиками нарізаємо моркву.
3. Те ж саме робимо з селерою.
4. Дрібно нарізаємо цибулю.
5. Обсмажуємо підготовлені овочі на середньому вогні в сотейнику або каструлі.
6. Тим часом маленькими кубиками нарізаємо картоплю.
7. Викладаємо його до овочів, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо. Продовжуємо гасити ще 5 хвилин.
8. Далі вливаємо в сотейник (каструлю) бульйон або воду. Коли бульйон закипить, включаємо плиту на маленький вогонь і продовжуємо тушкувати до готовності картоплі (приблизно 10 хвилин).
9. Збиваємо борошно з молоком, щоб вийшла однорідна маса. Вливаємо до овочів і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин.
10. Знімаємо суп з плити і відправляємо в блендер. Подрібнюємо складові супу - виходить пюре. Можна додати вершки.
11. Знову ставимо суп-пюре на вогонь, додаємо спеції і варимо до появи пухирців.
12. Дрібно нарізаємо зелень.
13. Натираємо на крупній тертці сир.
14. Додаємо зелень і сир в готовий суп. Подати можна з сухариками. Смачного!