Овочеве рагу
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати овочеве рагу - дуже смачне і корисне блюдо з тушкованих овочів. Рецепт приготування рагу буде актуальний в будь-який час року, овочі завжди можна комбінувати в залежності від вашого смаку і сезонності.
Традиційно рагу гаситися на повільному вогні в казанку, я ж особисто буду використовувати для цих цілей мультиварку, а який спосіб Вам вибрати вирішуйте самі. У будь-якому випадку будьте впевнені, що вийде дуже смачне овочеве блюдо, яке з легкістю займе гідне місце серед улюблених. Щоб рагу вийшло більш поживним, я додаю склянку курячого бульйону. Ви можете використовувати будь-який інший бульйон або зовсім воду. Просто, смачно і в пост стане в нагоді!
- Капуста - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Patisson - 2-3 штук
- Кабачок - 1 штука
- Перець солодкий - 4 штуки
- Баклажани - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Часник - 3 зубчики
- Картопля - 3 штуки
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Бульйон - 1 Склянка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Капусту нашаткуйте і складіть в мультиварку.
3. Додайте нарізаний крупно цибулю і моркву. Налийте масло і додайте сіль за смаком. Гасіть овочі до готовності.
4. Наріжте кубиками патисони, кабачок і баклажани, перець - соломкою.
5. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
6. Помідори натріть на тертці і додайте м'якоть до овочів. Також додайте томатну пасту, подрібнений ножем часник, сіль і спеції за смаком.
7. Гасіть все разом кілька хвилин.
8. Додайте обсмажені овочі до тушкованої капусти. Перемішайте.
9. На цій же сковороді обсмажте на сильному вогні до рум'яної скоринки картопля, нарізаний кубиками.
10. Надішліть картопля до інших овочів. Налийте бульйон і додайте подрібнену свіжу зелень.
11. Перемішайте і тушкуйте овочі разом близько 15-20 хвилин. За цей час вони "подружаться", просочаться смаком і ароматом один одного.
12. Овочеве рагу готове. Смачного!