Овочеве рагу зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Легке літнє блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року (якщо є заморожені овочі) або в пост. Якщо готуєте рагу в пост, тоді сметана не використовується.
Відмінне легке блюдо, яке швидко готується. Особливу популярність воно набуває в період овочів, але і взимку можна приготувати овочеве рагу зі сметаною (якщо овочі заздалегідь були заморожені).
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Рослинна олія - 40 грам
- Крем - 50 грам
- Картопля - 2 штуки
- Капуста - 150 грам
1. Підготуємо всі необхідні для овочевого рагу продукти. Овочі ретельно миємо, чистимо і нарізаємо.
2. Шаткуємо капусту, після чого добре перебираємо її вручну, злегка придавлюючи.
3. Картопля і інші овочі також чистимо і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
4. Всі овочі по черзі потрібно обсмажити. Відправляємо капусту на сковороду, roza_ker, додаємо трохи води. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин.
5. Картопля обсмажуємо з іншими овочами, в кінці додаємо томатну пасту. roza_ker, постійно помішуючи.
6. Кабачки обсмажуємо окремо разом зі сметаною. Після цього змішуємо всі овочі і смажимо на слабкому вогні. Додаємо трохи води і доводимо до готовності.
7. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Подавати овочеве рагу зі сметаною в домашніх умовах можна в гарячому і холодному вигляді як самостійне блюдо або гарнір до м'яса.