Освіжаючий лимонний напій
(покроковий рецепт з фото)
Спекотного дня ніхто не відязикаться від ковтка прохолодного напою. А взимку потрібні вітаміни для імунітету. Ніщо не зрівняється з домашнім рецептом, як приготувати освіжаючий лимонний напій.
Найпопулярнішим лимонним напоєм є саме лимонад, його готують в класичному виконанні або додають різні трави, спеції, фрукти. Якщо використовувати більшу або меншу кількість інгредієнтів, смак вийде більш насиченим або легким. Цей напій неодмінно стане улюбленим у вашому будинку.
- Тархуна - 1 пучок
- Лимон - 1 штука
- Вода очищена - 1, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Ретельно мою тархун і обтираю його паперовим рушником, нарізаю не дуже дрібно, так буде зручніше пити готовий напій.
2. Лимон мою гарненько в гарячій воді. Чи не очищаю від шкірки, а використовую цілий фрукт, розрізаю його на половинки, потім одну з них ще навпіл і подрібнюю.
3. У банку або глечик відправляю тархун, подрібнений лимон і заливаю водою, додаю цукровий пісок і відвалів сік другої половинки лимона, гарненько перемішую до розчинення цукру.
4. Напій наполягаю 24 години в холодильнику, перед подачею проціджую через сито і прикрашаю гілочкою м'яти або естрагону, за бажанням можна додавати і лід.